Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje opečeme dokřupava pečivo nakrájené na kostky a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Žlutou papriku a okurku nakrájíme na kostky, cibuli na větší kousky, cherry rajčata na čtvrtiny, přidáme k opečenému pečivu s česnekem, smícháme, přidáme nakrájenou bazalku, ochutíme octem a olivovým olejem a zamícháme.
Tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme v grilovací pánvi z obou stran tak, aby tuňák zůstal uprostřed nepropečený. Před servírováním necháme chvíli odpočinout pod alobalem.
Tuňáka nakrájíme na širší plátky, osolíme, zakápneme olivovým olejem a podáváme se salátem panzanella ozdobené snítkou bazalky.