Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný tuňák se salátem panzanella

Vyzkoušejte jednoduchý recept na grilovanou rybu: steak z tuňáka se salátem panzanella je vynikající nápad na lehký oběd. Vařte s Romanem Paulusem na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Salát panzanella

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g staršího bílého pečiva
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žlutá paprika
  • 1 okurky
  • 1 červená cibule
  • 10 ks cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvé bazalky + na ozdobu
  • ocet
  • olivový olej a ocet v poměru 2:1 na zálivku

Tuňák

  • 800 g steaků tuňáka
  • grilovací pánev
  • alobal

POSTUP

Salát panzanella

V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje opečeme dokřupava pečivo nakrájené na kostky a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Žlutou papriku a okurku nakrájíme na kostky, cibuli na větší kousky, cherry rajčata na čtvrtiny, přidáme k opečenému pečivu s česnekem, smícháme, přidáme nakrájenou bazalku, ochutíme octem a olivovým olejem a zamícháme.

Tuňák

Tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme v grilovací pánvi z obou stran tak, aby tuňák zůstal uprostřed nepropečený. Před servírováním necháme chvíli odpočinout pod alobalem.

Servírování

Tuňáka nakrájíme na širší plátky, osolíme, zakápneme olivovým olejem a podáváme se salátem panzanella ozdobené snítkou bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU