Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Grilovaná pražma s fenyklovým salátem

Grilovaná ryba vonící kouřem je jedním z nejlepších jídel, které si můžete na zahradní grilovačce připravit. I z toho důvodu natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na grilovanou pražmu s rozmarýnem a citronem. Zatímco se ryba bude grilovat, můžete si namíchat přílohu v podobě salátu s další často opomíjenou surovinou – fenyklem. Kromě fenyklu v salátu využijete i cherry rajčátka, olivy nebo cibuli. Vše nakonec stačí zakápnout citronovou šťávou pro víc svěžesti a můžete podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pražma zlatá
  • 1,5 × citron
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × červená cibule
  • 1 × fenykl
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta

POSTUP

Ryby očistíme, každou naplníme měsíčky z poloviny citronu a rozmarýnem. Z obou stran potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpáleném grilu dozlatova přibližně 10 minut. V polovině času grilování ryby obrátíme.

V míse promícháme nakrájená cherry rajčata, tenké plátky červené cibule a fenyklu, pokapeme šťávou z poloviny citronu, přidáme olivy, ochutíme solí a pepřem, polijeme olejem a posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a mátou.

Grilovanou pražmu pokapeme olejem, posypeme fenyklovou natí a podáváme s rajčatovo-fenyklovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.