Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pečená pražma s bazalkou a rajčaty

Pracovat v kuchyni s celou rybou zdaleka není jen pro profesionální kuchaře. S jednoduchým návodem to zvládne i začátečník! Jeden přesně takový natočil šéfkuchař Roman Paulus a připravil pečenou pražmu s rýží, bazalkou a restovanými cherry rajčátky. Dozvíte se, jak snadno rybu vykostit i jak ji připravit, aby se během pečení v troubě krásně provoněla bazalkou. Jako příloha nejlépe chutná jasmínová rýže s třešňovými rajčátky (ty můžete doplnit ještě o cuketu) restovanými na česneku. Pokud ale chcete, pochutnáte si i s grilovanými bramborami.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 vykuchané pražmy zlaté
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 lahůdkové cibulky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g cherry rajčat 
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun
  • pečicí papír
  • pinzeta
  • pekáč

POSTUP

Pražmu vykostíme a připravíme filety tak, aby oba zůstaly spojené pouze ocasní ploutví s kouskem páteře. Pinzetou vytaháme zbylé kůstky.

Rybu osolíme z obou stran, maso i opepříme. Bazalku nakrájíme na nudličky, vložíme dovnitř pražmy, uzavřeme a zavážeme kouskem blanšírované (krátce povařené) lahůdkové cibulky.

Tip: Jak správně blanšírovat se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Balíčky přendáme na pečicí papír do pekáče, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-12 minut.

Rýži uvaříme podle návodu.

V pánvi rozpálíme olivový olej na které orestujeme na plátky nakrájený česnek a po zezlátnutí i půlky cherry rajčátek. Vypneme pánev, rajčata ještě chvíli ohříváme na zbytkovém teple, přidáme hrst nasekané bazalky, osolíme a opepříme.

Podáváme ozdobené lístky bazalky a zakápnuté olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU