Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pražmu vykostíme a připravíme filety tak, aby oba zůstaly spojené pouze ocasní ploutví s kouskem páteře. Pinzetou vytaháme zbylé kůstky.
Rybu osolíme z obou stran, maso i opepříme. Bazalku nakrájíme na nudličky, vložíme dovnitř pražmy, uzavřeme a zavážeme kouskem blanšírované (krátce povařené) lahůdkové cibulky.
Tip: Jak správně blanšírovat se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Balíčky přendáme na pečicí papír do pekáče, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-12 minut.
Rýži uvaříme podle návodu.
V pánvi rozpálíme olivový olej na které orestujeme na plátky nakrájený česnek a po zezlátnutí i půlky cherry rajčátek. Vypneme pánev, rajčata ještě chvíli ohříváme na zbytkovém teple, přidáme hrst nasekané bazalky, osolíme a opepříme.
Podáváme ozdobené lístky bazalky a zakápnuté olivovým olejem.