Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Losos se většinou připravuje grilovaný nebo pečený v pánvi, ale můžete ho zkusit i uvařit ve výborné zeleninové omáčce. Přesně tak, jako to ve svém video receptu dělá šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás kromě toho naučí lososa i správně naporcovat. Základem omáčky je orestovaná kořenová zelenina s česnekem, lahůdkovou cibulkou, rajčaty a suchým vínem pro ještě výraznější chuť. Losos se pak pošíruje přímo v omáčce, takže si na celý recept vystačíte s jednou dostatečně velkou pánví.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 748 kJ / 661 kcal
Bílkoviny
44,20 g
Tuky
36,80 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
29,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mrkev a petržel nakrájíme na hranolky, orestujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme česnek nakrájený na plátky a lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, promícháme a dále restujeme. Podlijeme bílým vínem, krátce povaříme a přidáme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčátka, rajčata z konzervy a zeleninový vývar, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli povařit.
02.Lososa zbavíme kůže, odkrojíme okraje a nakrájíme filety, které osolíme a opepříme. Porce lososa přidáme do pánve k zelenině, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 3 minuty podle výšky lososa. Přidáme listovou petržel nasekanou nadrobno a zelenou část lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka, pokapeme citronovou šťávou a přidáme máslo.
03.Pošírovaného lososa servírujeme v hlubším talíři, pokrm pokapeme olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT