Pošírovaný losos s rajčaty a bílým vínem

play Přehrát video recept
Pošírovaný losos s rajčaty a bílým vínem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Losos se většinou připravuje grilovaný nebo pečený v pánvi, ale můžete ho zkusit i uvařit ve výborné zeleninové omáčce. Přesně tak, jako to ve svém video receptu dělá šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás kromě toho naučí lososa i správně naporcovat. Základem omáčky je orestovaná kořenová zelenina s česnekem, lahůdkovou cibulkou, rajčaty a suchým vínem pro ještě výraznější chuť. Losos se pak pošíruje přímo v omáčce, takže si na celý recept vystačíte s jednou dostatečně velkou pánví. 

Tagy

Ryby a moře

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek mrkev s natí
  • 1 × svazek petržel s natí
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 200 ml suché bílé víno
  • 250 g cherry rajčata
  • 400 g oupaná krájená rajčata Baresa
  • zeleninový vývar
  • 1 kg filety z lososa
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • listová petržel
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 748 kJ / 661 kcal

Bílkoviny

44,20 g

Tuky

36,80 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

29,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mrkev a petržel nakrájíme na hranolky, orestujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme česnek nakrájený na plátky a lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, promícháme a dále restujeme. Podlijeme bílým vínem, krátce povaříme a přidáme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčátka, rajčata z konzervy a zeleninový vývar, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli povařit. 

02.Lososa zbavíme kůže, odkrojíme okraje a nakrájíme filety, které osolíme a opepříme. Porce lososa přidáme do pánve k zelenině, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 3 minuty podle výšky lososa. Přidáme listovou petržel nasekanou nadrobno a zelenou část lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka, pokapeme citronovou šťávou a přidáme máslo.

03.Pošírovaného lososa servírujeme v hlubším talíři, pokrm pokapeme olejem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo