Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. V průběhu restování postupně přidáváme zeleninu – fenykl nakrájený na menší kousky (nať odložíme), mrkev nakrájenou podélně na čtvrtiny, řapíkatý celer na menší kousky a koření - celý černý pepř, nové koření a bobkové listy.
Brokolici rozdělíme na menší růžičky. Z chřestu odřežeme dřevnaté konce (asi 2 cm) a škrabkou očistíme asi do 2/3 (hlavičky neloupeme). Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítku. Do hrnce přilijeme bílé víno a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme teplým zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme brokolici a chřest, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.
K žloutkům za stálého šlehání postupně přiléváme olej a šleháme do zhoustnutí. Zakápneme citronovou šťávou nebo bílým vinným octem, osolíme, opeříme a přidáme najemno nasekané bylinky.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme v hlubším talíři se zeleninou. Přelijeme domácí majonézou a dozdobíme fenyklovou natí.