Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme zeleninu (mrkev, brambory, bílou část čínského zelí a bílou část lahůdkové cibulky) nakrájenou na stejně velké nudličky. Po chvíli přidáme nadrobno nasekaný česnek, pálivou papričku zbavenou semínek a najemno nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme a podlijeme kokosovým mlékem a vývarem. Promícháme a směs necháme přejít varem.
Mezitím připravíme lososa. Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži a nakrájíme na přibližně stejné plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Plátky lososa vložíme do pošírovací směsi a pošírujeme na mírném ohni 10 – 15 minut.
Na závěr přidáme zelené části čínského zelí nakrájeného na tenké nudličky a nadrobno nasekaný koriandr. Ochutíme limetkovou šťávou.
Pošírovaného lososa servírujeme v hlubokých talířích se zeleninou a směsí, v které se pošíroval. Můžeme ozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.