Roman Paulus
Doba přípravy9 hod.

Pomalu pečená husa s dýňovými noky

Na svatého Martina nesmí chybět husa. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pomalu pečenou husu s dýňovými noky.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pečená husa

  • 1 celá husa
  • 1 cibule
  • 1 větší jablko
  • 1 pomeranč
  • kmín celý Mikado
  • sůl s jódem Castello

Dýňové noky

  • 250 g vařených brambor (nejlépe moučných)
  • 250 g vařené dýně hokkaido
  • 1 vejce “M“
  • 250 g hrubé mouky Castello (podle typu brambor a dýně)
  • 2 l lahůdkové cibulky (zelená část)
  • lis na brambory
  • zapékací mísa s pokličkou

POSTUP

Pečená husa

Cibuli, jablka a pomeranče nakrájíme na kousky, přidáme kmín a sůl, smícháme a husu naplníme. Husu nakmínujeme a osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) i z vrchní části a podlijeme vodou. Připravenou husu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 30 minut. Poté teplotu ztlumíme na 80 °C a pomalu pečeme asi 8 hodin.

Poté vypneme, necháme trochu vychladnout a naporcujeme. Husu můžeme také nechat vychladnout úplně, naporcujeme a před podáváním ještě rozpéct 15 – 20 minut v troubě na horní gril.

Dýňové noky

Brambory a dýni uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a propasírujeme. Smícháme, přidáme vejce, osolíme a přisypeme mouku. Z těsta tvarujeme noky a zaváříme do osolené vody. Počkáme, až noky vyplavou na hladinu a poté vaříme ještě 2 – 3 minuty.

Do rozpálené pánve dáme trochu husího výpeku (tuk), orestujeme uvařené noky, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a můžeme podávat.

Přehrát recept
Přehrát recept
Přehrát recept
Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU