Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bramborové knedlíky

K přípravě bramborových knedlíků potřebujete nejen brambory, ale také mouku a vejce. Brambory nemusí být čerstvě uvařené, můžete také využít ty z minulého dne od oběda. Forma knedlíku záleží jenom na Vás. Můžete je udělat v podobě menších kuliček, válečku, který potom nakrájíte na plátky nebo šišek. Těsto můžete také využít k přípravě italských noků. Podívejte se na trik a vyzkoušejte je sami.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bramborové knedlíky

  • 300 g brambor
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g hrubé mouky

POSTUP


Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nechte vychladnout a propasírujte. Přidejte vejce, osolte a zamíchejte. Přidejte mouku a vypracujte těsto. Z hotového těsta vyválejte šišku. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Poté nakrájejte na plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU