Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Plněná čokoládová vejce

Pokud hledáte efektní, ale přitom jednoduchý velikonoční dezert, vyzkoušejte čokoládová vajíčka plněná krémem. Na jejich přípravu využijete klasická čokoládová vejce a pak už jen vytvořit bílek a žloutek. Na ty radí Roman Paulus použít lahodný krém z mascarpone a mangové pyré. Dospělí mohou mango nahradit vaječňákem. Pokud si na přípravu pozvete svoje ratolesti, užijete si zábavu a ještě vám budou odměnou tyto sladké dobroty.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém:

  • 100 g čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 20 g moučkový cukr Belbake
  • 100 g mascarpone Milbona

Plněná vajíčka:

  • mísa
  • hrnec
  • cukrářský sáček,
  • kartonový obal na vejce
  • alobal

POSTUP

Krém:

Smetanu s cukrem vyšleháme do polotuha. Přidáme mascarpone a ještě krátce vyšleháme. Hotový krém přendáme do cukrářského sáčku. 

Plněná vajíčka:

Malým ostrým nožíkem, který jsme nahřáli v horké vodě a poté osušili, odřízneme horní část čokoládových vajíček. Seříznutá vajíčka naskládáme do kartonového obalu od klasických vajec vystlaného alobalem. 

Čokoládová vajíčka naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem. Lžičkou namočenou v teplé vodě uděláme do krémové́ náplně̌ důlek a pomocí cukrářského sáčku naplníme mangovým pyré. Necháme alespoň 30 minut chladit.

Tip: Dospělí mohou mangové pyré nahradit vaječným likérem. Jak si ho připravit, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 319 kcal, 4 g bílkovin, 28 g sacharidů, 21 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.