Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud hledáte efektní, ale přitom jednoduchý velikonoční dezert, vyzkoušejte čokoládová vajíčka plněná krémem. Na jejich přípravu využijete klasická čokoládová vejce a pak už jen vytvořit bílek a žloutek. Na ty radí Roman Paulus použít lahodný krém z mascarpone a mangové pyré. Dospělí mohou mango nahradit vaječňákem. Pokud si na přípravu pozvete svoje ratolesti, užijete si zábavu a ještě vám budou odměnou tyto sladké dobroty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
783 kJ / 188 kcal
Bílkoviny
1,70 g
Tuky
14,00 g
Vláknina
0,40 g
Sůl
0,05 g
Sacharidy
13,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smetanu s cukrem vyšleháme do polotuha. Přidáme mascarpone a ještě krátce vyšleháme. Hotový krém přendáme do cukrářského sáčku.
02.Malým ostrým nožíkem, který jsme nahřáli v horké vodě a poté osušili, odřízneme horní část čokoládových vajíček. Seříznutá vajíčka naskládáme do kartonového obalu od klasických vajec vystlaného alobalem.
03.Čokoládová vajíčka naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem. Lžičkou namočenou v teplé vodě uděláme do krémové́ náplně̌ důlek a pomocí cukrářského sáčku naplníme mangovým pyré. Necháme alespoň 30 minut chladit.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT