Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pikantní ořechy

Ořechy lze použít na přípravu moučníků, ve slané kuchyni, ale i jen tak jako zobání. Kromě toho, že jsou dobré, mají i řadu pozitivních účinků na naše zdraví. V obchodech si můžete koupit nejrůznější směsi, ale napadlo vás připravit si originální domácí směs? Kulinářská akademie Lidlu a Roman Paulus vám poradí, jak na to! Získáte tak recept na skvělou chuťovku, od které se nebudete moci odtrhnout (zvlášť u televize).


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pikantní ořechy

  • 200 g nesolených a nepražených arašídů
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g dýňových semínek
  • 60 g lískových ořechů
  • 3 g římského kmínu
  • 10 g madras kari
  • 5 g směsi cajunského koření
  • 5 g soli
  • 3 g mletého chilli
  • 28 g javorového sirupu
  • 2 bílky

POSTUP

Arašídy, vlašské ořechy, dýňová semínka, lískové ořechy smícháme s kořením, přilijeme javorový sirup a na konec vmícháme sníh z bílků.

Hotovou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený a sušíme v troubě rozehřáté na 110 °C 10 – 15 minut. Dobře promícháme a pečeme dalších 10 minut (tento postup ještě dvakrát opakujeme). Následně snížíme teplotu na 70 °C a dosušujeme asi 30 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU