Pikantní ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ořechy lze použít na přípravu moučníků, ve slané kuchyni, ale i jen tak jako zobání. Kromě toho, že jsou dobré, mají i řadu pozitivních účinků na naše zdraví. V obchodech si můžete koupit nejrůznější směsi, ale napadlo vás připravit si originální domácí směs? Kulinářská akademie Lidlu a Roman Paulus vám poradí, jak na to! Získáte tak recept na skvělou chuťovku, od které se nebudete moci odtrhnout (zvlášť u televize).



Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pikantní ořechy

  • 200 g nesolených a nepražených arašídů
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g dýňových semínek
  • 60 g lískových ořechů
  • 3 g římského kmínu
  • 10 g madras kari
  • 5 g směsi cajunského koření
  • 5 g soli
  • 3 g mletého chilli
  • 28 g javorového sirupu
  • 2 × bílky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 523 kJ / 603 kcal

Bílkoviny

24,40 g

Tuky

51,60 g

Vláknina

8,60 g

Sůl

1,34 g

Sacharidy

21,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Arašídy, vlašské ořechy, dýňová semínka, lískové ořechy smícháme s kořením, přilijeme javorový sirup a na konec vmícháme sníh z bílků.

02.Hotovou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený a sušíme v troubě rozehřáté na 110 °C 10 – 15 minut. Dobře promícháme a pečeme dalších 10 minut (tento postup ještě dvakrát opakujeme). Následně snížíme teplotu na 70 °C a dosušujeme asi 30 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo