Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pesto z dýňových semínek

Pro dýňové pesto je charakteristická intenzivní zelená barva dýňových semínek. Pesto z dýňových semínek se skvěle hodí k těstovinám či nokům. Výraznou chuť dýně můžete zjemnit spojením pesta s ricottou. Pesto můžete uchovávat v lednici až několik týdnů. Bude skvělou záchranou, objeví-li se nečekaná návštěva nebo Vám dojdou nápady na oběd.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × stroužek česneku
  • 100 g oloupaných dýňových semínek
  • ½ svazku bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 ml dýňového oleje
  • 2 × lžíce parmezánu

POSTUP

Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidámte dýňová semínka, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přilijeme olivový a dýňový olej a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.