Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Koriandrové pesto

Pesto se dá připravit z mnoha surovin. Mezi ty základní patří bazalka nebo sušená rajčata, méně tradiční základy na pesto jsou pak například dýně nebo nať z ředkviček. Za vyzkoušení ale rozhodně stojí koriandrové pesto z pistácií, které můžete dle chuti nahradit třeba i za piniové ořechy či lískáče. Kromě ořechů a koriandru budete už jen potřebovat olivový olej, papričku, limetku, česnek a výkonný mixér.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
7

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 70 g solené a pražené pistácie
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × japañelo paprička
  • 1 × bio limetka (šťáva i kůra)
  • 100 g čerstvý koriandr
  • 200 ml extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř

POSTUP

V kuchyňském sekáčku rozsekáme nejprve pistácie se stroužky česneku, pokrájenou papričkou a kůru z limetky.

K rozsekanému základu přidáme natrhaný koriandr, olej a dochutíme solí, pepřem limetkovou šťávou. Znovu dobře rozmixujeme.

Tip: Pokud máte příliš malou mixovací nádobu, Připravte se celý oříškový základ, ale bylinky s olejem přidávejte na etapy.

Hotové pesto podáváme, případně přendáme do sklenice a skladujeme v lednici až několik týdnů.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 50 g): 301 kcal, 3 g bílkovin, 2 g sacharidů, 31 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.