Kuchyně
Mexická
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Pesto se dá připravit z mnoha surovin. Mezi ty základní patří bazalka nebo sušená rajčata, méně tradiční základy na pesto jsou pak například dýně nebo nať z ředkviček. Za vyzkoušení ale rozhodně stojí koriandrové pesto z pistácií, které můžete dle chuti nahradit třeba i za piniové ořechy či lískáče. Kromě ořechů a koriandru budete už jen potřebovat olivový olej, papričku, limetku, česnek a výkonný mixér.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 247 kJ / 298 kcal
Bílkoviny
2,60 g
Tuky
31,10 g
Vláknina
1,70 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
4,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kuchyňském sekáčku rozsekáme nejprve pistácie se stroužky česneku, pokrájenou papričkou a kůru z limetky.
02.K rozsekanému základu přidáme natrhaný koriandr, olej a dochutíme solí, pepřem limetkovou šťávou. Znovu dobře rozmixujeme.
Pokud máte příliš malou mixovací nádobu, Připravte se celý oříškový základ, ale bylinky s olejem přidávejte na etapy.
03.Hotové pesto podáváme, případně přendáme do sklenice a skladujeme v lednici až několik týdnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT