Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tofu špízy a salát ze zeleniny, broskví a avokáda

Grilovačka může být bez masa a to navíc tak, že si na ní nepochutnají jenom vegani a vegetariáni, ale naprosto všichni! Přesně to ve svém video receptu dokazuje šéfkuchař Roman Paulus, který připravil grilované špízy s ochuceným tofu, červenou cibulí a třemi barvami paprik. Zatímco se špízy budou pomalu grilovat, namícháte si i netradiční salát se spoustou zeleniny, ale i například s pomerančovou šťávou, broskví a avokádem. Vše podávejte s úsměvem a ideálně ještě s trochou pesta dle svého výběru! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tofu špízy:

  • 2 × červená cibule
  • 3 × paprika (mix barev)
  • 4 × tofu na gril Grill&Fun
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g pesto dle chuti

Rychlý salát:

  • 3 × paprika (mix barev)
  • 1 × okurka
  • 4 × broskve
  • 2 × červená cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • 25 ml 100% limetková šťáva Solevita
  • 100 ml 100% pomerančová šťáva Solevita
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • 2 × zralé avokádo
  • gril
  • kovové jehlice nebo dřevěné špejle

POSTUP

Tofu špízy:

Tofu, papriky a cibule nakrájíme na kousky a postupně na přeskáčku napichujeme na kovové špízy.

Tip: Pokud použijete dřevěné špejle, namočte je nejprve na 30 minut do vody, aby se v grilu tak snadno nespálily.

Před grilováním lehce pokapeme olejem a opečeme na mírném žáru z obou stran dokřupava.

Rychlý salát:

Papriky, okurku a broskev očistíme a pokrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a pálivou papričku nasekáme nadrobno.

Vše nandáme do mísy, dochutíme limetkovou a pomerančovou šťávou, solí, pepřem, olivovým olejem a dobře promícháme. Necháme krátce rozležet.

Nakonec vmícháme nahrubo nakrájený koriandr.

Do hlubokého talíře servírujeme porci salátu a doplníme polovinou pokrájeného avokáda. Přidáme grilované špízy, které dochutíme oblíbeným pestem.

Tip: Na špízy vyberte pesto dle chuti. Zkuste některé z receptů Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 725 kcal, 30 g bílkovin, 43 g sacharidů, 46 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.