Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilovačka může být bez masa a to navíc tak, že si na ní nepochutnají jenom vegani a vegetariáni, ale naprosto všichni! Přesně to ve svém video receptu dokazuje šéfkuchař Roman Paulus, který připravil grilované špízy s ochuceným tofu, červenou cibulí a třemi barvami paprik. Zatímco se špízy budou pomalu grilovat, namícháte si i netradiční salát se spoustou zeleniny, ale i například s pomerančovou šťávou, broskví a avokádem. Vše podávejte s úsměvem a ideálně ještě s trochou pesta dle svého výběru!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 194 kJ / 763 kcal
Bílkoviny
35,60 g
Tuky
53,50 g
Vláknina
13,50 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
44,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tofu, papriky a cibule nakrájíme na kousky a postupně na přeskáčku napichujeme na kovové špízy.
Pokud použijete dřevěné špejle, namočte je nejprve na 30 minut do vody, aby se v grilu tak snadno nespálily.
02.Před grilováním lehce pokapeme olejem a opečeme na mírném žáru z obou stran dokřupava.
03.Papriky, okurku a broskev očistíme a pokrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a pálivou papričku nasekáme nadrobno.
04.Vše nandáme do mísy, dochutíme limetkovou a pomerančovou šťávou, solí, pepřem, olivovým olejem a dobře promícháme. Necháme krátce rozležet.
05.Nakonec vmícháme nahrubo nakrájený koriandr.
06.Do hlubokého talíře servírujeme porci salátu a doplníme polovinou pokrájeného avokáda. Přidáme grilované špízy, které dochutíme oblíbeným pestem.
Na špízy vyberte pesto dle chuti. Zkuste některé z receptů Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT