Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso z obou stran osolíme, opepříme, svážeme provázkem a posypeme dvěma lžícemi nasekaného čerstvého tymiánu a dvěma lžícemi rozmarýnu.
Tip: Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a maso ze všech stran zprudka opečeme. Pak ho přendáme na pekáč, zapíchneme do něj teploměr a pečeme:
Nakonec roastbeef necháme odpočinout ve stále teplé troubě asi hodinu.
Tip: Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním horkého vzduchu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme dvě lžíce nasekaného tymiánu a prolisovaný česnek, promícháme a necháme trochu zredukovat. Do vroucí smetany vložíme brambory a několik minut vaříme do zhoustnutí. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35 – 40 minut.
V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme syrovou cuketu nakrájenou na větší kousky, červenou cibuli na proužky, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme kousky mrkve, květáku a brokolice, které jsme předem lehce zblanšírovali.
TIP: Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Podáváme maso nakrájené na plátky s restovanou zeleninou, gratinovanými brambory a ideálně i holandskou omáčkou.
TIP: Jak připravit domácí holandskou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.