Lilek nakrájíme na kousky, přendáme na pečicí papír, osolíme a necháme vypotit asi 5 minut. Následně opláchneme a osušíme.
Ryby přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Dovnitř vložíme rozmarýn a měsíčky z 1 citronu. Po povrchu polijeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
Cibule nasekáme na menší kousky a česnek nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na poloviny. V pánvi na oleji orestujeme lilek, ochutíme pepřem a opečeme dozlatova. Přihodíme nakrájenou cibuli a česnek, nasekaný tymián a cherry rajčata. Po chvíli přidáme nalámané olivy, přisypeme cukr a podlijeme rajčaty z konzervy. Promícháme a podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem.
Pečeného pstruha duhového podáváme s opečeným lilkem, rajčaty a olivami. Po povrchu posypeme zelenou častí lahůdkové cibulky a přidáme i měsíček citronu.