Pečený pstruh s lilkem, rajčaty a olivami

play Přehrát video recept
Pečený pstruh s lilkem, rajčaty a olivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečená ryba je lahůdka, obzvláště když si ji připravíte na středomořský způsob, jak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Zatímco se pstruh duhový bude péct naplněný rozmarýnem a citronem, budete mít dost času na to, připravit k němu lilek s rajčatovou omáčkou. Do té kromě samotného lilku přijdou ještě olivy, cherry rajčata nebo například třtinový cukr. Pak už stačí vše jen nandat na jeden talíř! 

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × pstruh duhový
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × citron
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 250 g cherry rajčata (mix barev)
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × lžička třtinový cukr Belbake
  • 400 g krájená loupaná rajčata Baresa
  • čerstvá bazalka
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 301 kJ / 550 kcal

Bílkoviny

40,80 g

Tuky

29,10 g

Vláknina

12,20 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

35,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lilek nakrájíme na kousky, přendáme na pečicí papír, osolíme a necháme vypotit asi 5 minut. Následně opláchneme a osušíme.

02.Ryby přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Dovnitř vložíme rozmarýn a měsíčky z 1 citronu. Po povrchu polijeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. 

03.Cibule nasekáme na menší kousky a česnek nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na poloviny. V pánvi na oleji orestujeme lilek, ochutíme pepřem a opečeme dozlatova. Přihodíme nakrájenou cibuli a česnek, nasekaný tymián a cherry rajčata. Po chvíli přidáme nalámané olivy, přisypeme cukr a podlijeme rajčaty z konzervy. Promícháme a podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. 

04.Pečeného pstruha duhového podáváme s opečeným lilkem, rajčaty a olivami. Po povrchu posypeme zelenou častí lahůdkové cibulky a přidáme i měsíček citronu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo