Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Pečený pstruh s lilkem, rajčaty a olivami

Pečená ryba je lahůdka, obzvláště když si ji připravíte na středomořský způsob, jak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Zatímco se pstruh duhový bude péct naplněný rozmarýnem a citronem, budete mít dost času na to, připravit k němu lilek s rajčatovou omáčkou. Do té kromě samotného lilku přijdou ještě olivy, cherry rajčata nebo například třtinový cukr. Pak už stačí vše jen nandat na jeden talíř! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × pstruh duhový
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × citron
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 250 g cherry rajčata (mix barev)
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × lžička třtinový cukr Belbake
  • 400 g krájená loupaná rajčata Baresa
  • čerstvá bazalka
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

POSTUP

Lilek nakrájíme na kousky, přendáme na pečicí papír, osolíme a necháme vypotit asi 5 minut. Následně opláchneme a osušíme.

Ryby přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Dovnitř vložíme rozmarýn a měsíčky z 1 citronu. Po povrchu polijeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. 

Cibule nasekáme na menší kousky a česnek nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na poloviny. V pánvi na oleji orestujeme lilek, ochutíme pepřem a opečeme dozlatova. Přihodíme nakrájenou cibuli a česnek, nasekaný tymián a cherry rajčata. Po chvíli přidáme nalámané olivy, přisypeme cukr a podlijeme rajčaty z konzervy. Promícháme a podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. 

Pečeného pstruha duhového podáváme s opečeným lilkem, rajčaty a olivami. Po povrchu posypeme zelenou častí lahůdkové cibulky a přidáme i měsíček citronu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.