 
  Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečená ryba je lahůdka, obzvláště když si ji připravíte na středomořský způsob, jak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Zatímco se pstruh duhový bude péct naplněný rozmarýnem a citronem, budete mít dost času na to, připravit k němu lilek s rajčatovou omáčkou. Do té kromě samotného lilku přijdou ještě olivy, cherry rajčata nebo například třtinový cukr. Pak už stačí vše jen nandat na jeden talíř!
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
2 301 kJ / 550 kcal
Bílkoviny
40,80 g
Tuky
29,10 g
Vláknina
12,20 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
35,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek nakrájíme na kousky, přendáme na pečicí papír, osolíme a necháme vypotit asi 5 minut. Následně opláchneme a osušíme.
02.Ryby přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Dovnitř vložíme rozmarýn a měsíčky z 1 citronu. Po povrchu polijeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
03.Cibule nasekáme na menší kousky a česnek nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na poloviny. V pánvi na oleji orestujeme lilek, ochutíme pepřem a opečeme dozlatova. Přihodíme nakrájenou cibuli a česnek, nasekaný tymián a cherry rajčata. Po chvíli přidáme nalámané olivy, přisypeme cukr a podlijeme rajčaty z konzervy. Promícháme a podle potřeby dochutíme solí nebo pepřem.
04.Pečeného pstruha duhového podáváme s opečeným lilkem, rajčaty a olivami. Po povrchu posypeme zelenou častí lahůdkové cibulky a přidáme i měsíček citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT