Jablkový salát s pečeným pstruhem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept na lehký salát s jablky podávaný s pečeným pstruhem. Recept Marcela Ihnačáka.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečený pstruh

  • 2 × pstruzi duhoví
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × citron
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • 60 g másla Pilos

Jablkový salát

  • 2 × lžíce květového medu Marlene
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 2 × červené cibule
  • 2 × zelené jablka
  • 1 × hrst černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (kopr, máta)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 318 kJ / 793 kcal

Bílkoviny

40,80 g

Tuky

45,80 g

Vláknina

8,90 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

62,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečený pstruh:

01.Do každého pstruha vložíme rozmarýn a 2 měsíčky citronu, ryby pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v zapékací míse nebo na plechu v troubě předehřáté na 220 °C 15 - 25 minut (podle velikosti). Na upečené pstruhy položíme kousek másla a pokapeme šťávou z ½ citronu.

Jablkový salát:

02.Metličkou vyšleháme med s citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem, přidáme jablko zbavené jadérek, cibule nakrájené na proužky, na poloviny nakrájené olivy a nasekané bylinky a promícháme.

Servírování:

03.Pečeného pstruha přelijeme výpekem a podáváme s jablkovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo