Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Jablkový salát s pečeným pstruhem

Vyzkoušejte recept na lehký salát s jablky podávaný s pečeným pstruhem. Recept Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečený pstruh

  • 2 × pstruzi duhoví
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × citron
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • 60 g másla Pilos

Jablkový salát

  • 2 × lžíce květového medu Marlene
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 2 × červené cibule
  • 2 × zelené jablka
  • 1 × hrst černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (kopr, máta)
  • zapékací mísa nebo plech
  • metlička

POSTUP

Pečený pstruh:

Do každého pstruha vložíme rozmarýn a 2 měsíčky citronu, ryby pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v zapékací míse nebo na plechu v troubě předehřáté na 220 °C 15 - 25 minut (podle velikosti). Na upečené pstruhy položíme kousek másla a pokapeme šťávou z ½ citronu.

Jablkový salát:

Metličkou vyšleháme med s citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem, přidáme jablko zbavené jadérek, cibule nakrájené na proužky, na poloviny nakrájené olivy a nasekané bylinky a promícháme.

Servírování:

Pečeného pstruha přelijeme výpekem a podáváme s jablkovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.