Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vlašské ořechy orestujeme nasucho v pánvi, dokud nezačnou vonět.
Veškeré suroviny rozmixujeme na jemnou pastu.
Ze pstruhů připravíme 4 filety.
Tip: Jak filetovat pstruha se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Filety na kůži osolíme, na mase i opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem na kůži do křupava tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Vypneme plamen, přidáme máslo, filety otočíme a necháme dojít.
Listové saláty nandáme do misky, přidáme tenké plátky mladé cukety, na proužky nakrájený fenykl a ředkvičky na kolečka. Z hořčice, citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme dresink, kterým salát přelijeme. Promícháme a navrch přidáme proužky čerstvé červené řepy.
Brambory uvaříme ve slupce. V rozpálené pánvi s rostlinným olejem opečeme plátky brambor dokřupava, osolíme a ke konci přidáme máslo.
Pečeného pstruha podáváme s připraveným bramborem, listovým salátem se zeleninou a ořechovou omáčkou podávanou v mističce zvlášť. Nakonec ozdobíme lístky čerstvé petržele.