Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Pečený pstruh s brokolicí, cherry rajčaty a mandlemi

Pečený pstruh je pochoutka, která se dá připravit v mnoha variantách. Jednu takovou nachystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák – pstruha pečeného s citronem a tymiánem. Zatímco se ryba bude péct, připravíte jednoduše i přílohu, kterou je tentokrát blanšírovaná brokolice s restovanými plátky mandlí a cherry rajčátky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pstruh
  • 2 × citron
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × brokolice
  • 300 g cherry rajčata (mix barev)
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst plátky mandlí
  • plech
  • papír na pečení

POSTUP

Rybám odkrojíme ocasy. Dovnitř vložíme měsíčky citronu a tymián. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut. Před dopečením přidáme k rybám 2 lžíce másla a počkáme, až se rozpustí. 

Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a krátce zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny, česnek nadrobno. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké proužky. V suché pánvi orestujeme plátky mandlí, přilijeme olej, přidáme připravenou brokolici, rajčata a česnek, osolíme, opepříme, promícháme a restujeme. Přidáme tymián a 2 lžíce másla, které necháme rozpustit. Podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku. 

Pečeného pstruha servírujeme s restovanou zeleninou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.