Rybám odkrojíme ocasy. Dovnitř vložíme měsíčky citronu a tymián. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut. Před dopečením přidáme k rybám 2 lžíce másla a počkáme, až se rozpustí.
Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a krátce zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny, česnek nadrobno. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké proužky. V suché pánvi orestujeme plátky mandlí, přilijeme olej, přidáme připravenou brokolici, rajčata a česnek, osolíme, opepříme, promícháme a restujeme. Přidáme tymián a 2 lžíce másla, které necháme rozpustit. Podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku.
Pečeného pstruha servírujeme s restovanou zeleninou.