Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v menším hrnci na troše olivového oleje. Osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy a restujeme dozlatova. Poté přidáme rajčatový protlak a třtinový cukr. Po zkaramelizování cukru přidáme na kostičky nakrájené červené papriky a pálivé papričky, ze kterých jsme odstranili semínka. Podlejeme vínem, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou 20-30 minut, dokud paprika nezměkne a chutney nezačne houstnout. Nakonec dochutíme nasekaným tymiánem, limetkovou šťávou a podle potřeby solí a pepřem.
Z bagety odkrojíme kůrku a střed nakrájíme na menší kostky. Orestujeme ji v pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Osolíme a opepříme. Prosciutto opečeme v pánvi (bez přidání tuku) dokřupava a necháme trochu vychladnout.
Omyté a osušené salátové listy přendáme do větší misky. Přidáme k nim nakrájené křupavé prosciutto a krutony. Salát ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. Nakonec přidáme hoblinky sýra grana padano a zlehka promícháme.
Omyté a očištěné pstruhy zbavíme šupin a připravíme z nich filety. Osolíme je, opepříme a orestujeme v pánvi na troše olivového oleje nejdříve na straně s kůží. Můžeme jemně přitlačit, aby se kůže propekla rovnoměrně. Když je maso téměř propečené, filety otočíme a pečeme na mírném ohni dále. Poté přidáme máslo a počkáme, dokud se nerozpustí. Stáhneme z ohně a pokapeme šťávou z 1 citronu. Necháme v pánvi dojít.
Tip: Jak filetovat pstruha, Vám poradí Roman Paulus na kuchynelidlu.cz v sekci „triky“.
Filet ze pstruha podáváme s paprikovým chutney a křupavým salátem. Můžeme dozdobit fenyklovou natí.