Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Pečený candát s tarhoňou a paprikovou omáčkou

 Filety z candáta jsou ideální volbou na lehký oběd nebo večeři. Jejich příprava je navíc poměrně rychlá, a tak si můžete pochutnat už jen pár desítek minut od začátku vaření. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal video návod na restovaný filet candáta s kůží s přílohou v podobě tarhoni s pečenými paprikami. Zjistíte, jak správně nařezat i opéct kůži, aby se v pánvi nepokroutila, a samozřejmě se naučíte připravit přílohu od orestování tarhoni až po smíchání s cuketou a pyré z pečených paprik. Milovníci ryb si dozajista pochutnají a vsadíme se, že nejen oni!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g tarhoňa Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g cuketa
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 4 × červená paprika
  • 60 g filety z candáta
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × žlutá paprika
  • 1 × snítka listová petržel

POSTUP

Tarhoňu orestujeme na sucho v pánvi lehce dozlatova, následně přendáme do vroucí osolené vody a uvaříme do měkka jako klasické těstoviny.

Tip: Orestováním tarhoňa získá lepší chuť.

Česnek oloupeme, 3 stroužky nakrájíme na plátky a necháme zpěnit v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme ke zpěněnému česneku. Ochutíme solí, pepřem, dle chuti špetkou chilli a krátce osmahneme.

Červené a žluté papriky důkladně omyjeme a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 35 minut. Hotové hned zapaříme v igelitovém pytlíku či v míse překryté potravinovou fólií, oloupeme a zbavíme semínek. Pečenou červenou papriku rozmixujeme na pastu.

Tip: Jak správně upéct a oloupat papriky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Vařené těstoviny scedíme a smícháme s cuketou i rozmixovanou červenou paprikou. Získáme tak chutnou přílohu

Kůži na candátovi nařízneme, rybu osolíme, na straně masa i opepříme a pečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. 

Tip: Rybu na pánev položíme kůží dolů a krátce přitlačíme obracečkou, aby se ryba nezkroutila.

Jakmile je candát skoro hotový, stáhneme plamen, filety otočíme, přidáme rozmáčklý stroužek česneku, čerstvý tymián a lžíci másla. Vypneme plamen a rybu v pánvi necháme zbytkovým teplem asi minutu dopéct.

Servírujeme v hlubokém talíři, kam nandáme bohatou porci paprikových těstovin, na které položíme nakrájenou půlku pečené žluté papriky, pečeného candáta a jídlo ozdobíme několika lístky listové petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 731 kcal, 45 g bílkovin, 87 g sacharidů, 21 g tuků, 5 g vlákniny

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU