Tarhoňu orestujeme na sucho v pánvi lehce dozlatova, následně přendáme do vroucí osolené vody a uvaříme do měkka jako klasické těstoviny.
Tip: Orestováním tarhoňa získá lepší chuť.
Česnek oloupeme, 3 stroužky nakrájíme na plátky a necháme zpěnit v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme ke zpěněnému česneku. Ochutíme solí, pepřem, dle chuti špetkou chilli a krátce osmahneme.
Červené a žluté papriky důkladně omyjeme a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 35 minut. Hotové hned zapaříme v igelitovém pytlíku či v míse překryté potravinovou fólií, oloupeme a zbavíme semínek. Pečenou červenou papriku rozmixujeme na pastu.
Tip: Jak správně upéct a oloupat papriky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vařené těstoviny scedíme a smícháme s cuketou i rozmixovanou červenou paprikou. Získáme tak chutnou přílohu
Kůži na candátovi nařízneme, rybu osolíme, na straně masa i opepříme a pečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem.
Tip: Rybu na pánev položíme kůží dolů a krátce přitlačíme obracečkou, aby se ryba nezkroutila.
Jakmile je candát skoro hotový, stáhneme plamen, filety otočíme, přidáme rozmáčklý stroužek česneku, čerstvý tymián a lžíci másla. Vypneme plamen a rybu v pánvi necháme zbytkovým teplem asi minutu dopéct.
Servírujeme v hlubokém talíři, kam nandáme bohatou porci paprikových těstovin, na které položíme nakrájenou půlku pečené žluté papriky, pečeného candáta a jídlo ozdobíme několika lístky listové petržele.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 731 kcal, 45 g bílkovin, 87 g sacharidů, 21 g tuků, 5 g vlákniny