Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Slaninu a cibuli nakrájené najemno orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem a přidáme nadrobno nakrájený česnek.
Tip: Množství oleje upravte podle tučnosti slaniny.
Následně doplníme mrkví, celerem a řapíky nakrájenými na malé kostičky. Ochutíme natrhanými lístky tymiánu, sekanými rajčaty, solí, pepřem a vývarem.
Tip: Jak si připravit zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Přidáme scezenou vařenou cizrnu, bobkové listy a necháme pomalu provářet, mezitím, co si připravíme rybu.
Filety osolíme z obou stran a opepříme jenom na straně bez kůže. V rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem opečeme dozlatova kůží dolů. Pokud se začnou prohýbat, přitlačte je krátce na pánev. Do křupava na kůži opečeného candáta otočíme, vypneme plamen a filet necháme dojít.
Tip: Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do zeleniny přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a nadrobno nakrájenou kapustu a ještě krátce povaříme. Ke konci ochutíme bylinkovým pestem a promícháme.
Servírujeme do většího talíře, na který nandáme bohatou porci zeleniny. Na tu položíme křupavou rybu a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.