Pečený candát s květákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Inspirujte se receptem Romana Pauluse na pečeného candáta s květákem.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Květáková kaše

  • 60 g másla Pilos
  • 1 × cibule
  • 600 g květáku
  • 2 × lžíce balsamica Acentino
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Smažený květák

  • 200 g květáku
  • 200 g máslového toastového chleba Rivercote
  • 1 × hrst bylinek (čerstvá bazalka a listová petržel)
  • hladká mouka Castello na obalení
  • 1 × vejce „M“
  • přepuštěné máslo na smažení

Candát

  • 4 × filety candáta
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 172 kJ / 758 kcal

Bílkoviny

50,80 g

Tuky

43,80 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

43,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Květáková kaše

01.V hrnci s rozpuštěným máslem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dosklovata. Z růžiček květáku ostrouháme najemno špičky a necháme stranou na ozdobení. Zbylé ostrouhané růžičky přidáme do hrnce, osolíme, zastříkneme balsamicem a necháme vyvařit. Podlijeme vývarem, necháme krátce povařit, přilijeme smetanu, za občasného míchání dusíme doměkka a poté rozmixujeme.

Smažený květák

02.Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě.

03.Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Bazalku a listovou petržel nasekáme nadrobno a společně s toastovým chlebem zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem.

04.Uvařený květák postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a bylinkové strouhance a usmažíme na přepuštěném másle. Po usmažení necháme na papírových utěrkách okapat přebytečný tuk a osolíme.

Candát

05.Kůži candáta několikrát nařízneme, aby se lépe vypekla, z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží. Když je kůže křupavá, otočíme, do pánve přidáme rozmáčklé stroužky česneku, máslo, nasekanou listovou petržel, necháme zpěnit a stáhneme plamen.

Servírování

06.Pečenou rybu podáváme s květákovou kaší, smaženým květákem a nastrouhaným květákem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo