Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci s rozpuštěným máslem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dosklovata. Z růžiček květáku ostrouháme najemno špičky a necháme stranou na ozdobení. Zbylé ostrouhané růžičky přidáme do hrnce, osolíme, zastříkneme balsamicem a necháme vyvařit. Podlijeme vývarem, necháme krátce povařit, přilijeme smetanu, za občasného míchání dusíme doměkka a poté rozmixujeme.
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě.
Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Bazalku a listovou petržel nasekáme nadrobno a společně s toastovým chlebem zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem.
Uvařený květák postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a bylinkové strouhance a usmažíme na přepuštěném másle. Po usmažení necháme na papírových utěrkách okapat přebytečný tuk a osolíme.
Kůži candáta několikrát nařízneme, aby se lépe vypekla, z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží. Když je kůže křupavá, otočíme, do pánve přidáme rozmáčklé stroužky česneku, máslo, nasekanou listovou petržel, necháme zpěnit a stáhneme plamen.
Pečenou rybu podáváme s květákovou kaší, smaženým květákem a nastrouhaným květákem.