Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Inspirujte se receptem Romana Pauluse na pečeného candáta s květákem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 172 kJ / 758 kcal
Bílkoviny
50,80 g
Tuky
43,80 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
43,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpuštěným máslem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dosklovata. Z růžiček květáku ostrouháme najemno špičky a necháme stranou na ozdobení. Zbylé ostrouhané růžičky přidáme do hrnce, osolíme, zastříkneme balsamicem a necháme vyvařit. Podlijeme vývarem, necháme krátce povařit, přilijeme smetanu, za občasného míchání dusíme doměkka a poté rozmixujeme.
02.Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě.
03.Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Bazalku a listovou petržel nasekáme nadrobno a společně s toastovým chlebem zpracujeme v kuchyňském robotu sekacím nožem.
04.Uvařený květák postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a bylinkové strouhance a usmažíme na přepuštěném másle. Po usmažení necháme na papírových utěrkách okapat přebytečný tuk a osolíme.
05.Kůži candáta několikrát nařízneme, aby se lépe vypekla, z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem, nejprve na straně s kůží. Když je kůže křupavá, otočíme, do pánve přidáme rozmáčklé stroužky česneku, máslo, nasekanou listovou petržel, necháme zpěnit a stáhneme plamen.
06.Pečenou rybu podáváme s květákovou kaší, smaženým květákem a nastrouhaným květákem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT