Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný candát se salátem z fenyklu

Chcete vědět, jak to vypadá, když vyrazí na ryby Roman Paulus a Jakub Vágner? Je to velká pohoda, a navíc si připraví skvělé jídlo – grilovaného candáta s fenyklovým salátem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 4 × filet z candáta
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • bylinkové máslo

Salát:

  • 400 g fenykl
  • 200 g rukola
  • 16 × ředkvička
  • čerstvý kopr
  • 2 × pomeranč (segmenty a šťáva)
  • hrubozrnná hořčice Kania dle chuti

POSTUP

Candáta osolíme, opepříme a položíme na grilovací tál potřený olivovým olejem. Grilujeme nejprve kůží dolů a vypečeme ji dokřupava. 

Tip: Rybu můžete přimáčknout, aby se grilovala rovnoměrně. 

Jakmile je kůže křupavá, otočíme a grilujeme i z druhé strany. Po dokončení na každou porci položíme plátek bylinkového másla a necháme rozpustit.

Salát:

V míse smícháme fenykl nakrájený na tenké nudličky, rukolu, ředkvičky nakrájené na plátky, snítky kopru a pomerančové segmenty. 

Ze šťávy z 1 pomeranče, hořčice a 2 lžic olivového oleje vyšleháme dresink, kterým salát přelijeme a podáváme s grilovaným candátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 438 kcal, 32 g bílkovin, 15 g sacharidů, 26 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.