Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Mořský vlk, známý rovněž jako mořčák chutný nebo mořský okoun, podávaný s citronovo-bylinkovou marinádou a rajčatovým salátem je ideálním letním pokrmem, ve kterém jednoduché a snadno dostupné suroviny vytvoří nevšední chuťový zážitek. Roman Paulus vám prozradí, jak ho připravit na grilu a přidá k tomu i pár užitečných tipů. Dozvíte se, jak rybu ochutit, jak ji ogrilovat a jaká příloha se k ní nejlépe hodí. Mořský vlk má výjimečné maso, které je nejen chutné, ale rovněž pevné, takže se skvěle hodí k tepelnému zpracování. Pro své maso se stal jednou z prvních ryb, které se začaly komerčně chovat v Evropě. Určitě si nenechte ujít následující videorecept Kulinářské akademie Lidlu, který prostě musíte ochutnat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 783 kJ / 1 860 kcal
Bílkoviny
108,50 g
Tuky
97,80 g
Vláknina
18,40 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
135,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
02.Očištěné ryby zbavené vnitřností, šupin a žaber osolíme, trochu opepříme, potřeme olivovým olejem z obou stran, do vnitřku ryby vložíme snítku tymiánu a grilujeme nejprve na přímém žáru asi 4 minuty z každé strany a následně asi 15 minut v klidové zóně grilu za přidání namočených odštěpků z tvrdého dřeva.
03.Na grill přidáme i půlky uvařených brambor a ogrilujeme.
04.Barevná rajčata nakrájíme na čtvrtinky, přendáme do misky, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej, balsamico, dle chuti můžeme přidat trochu cukru, sůl a pepř.
05.Najemno nakrájené kapary, citronové segmenty, citronovou šťávu, čerstvé nasekané bylinky (petržel a pažitka), najemno nasekaný česnek a olivový olej promícháme. Segmenty přitom můžeme rozmělnit na menší kousky a dle potřeby opatrně přidat sůl a pepř.
06.Po vyndání z grilu přelijeme každou rybu marinádou, brambory osolíme a podáváme spolu s rybou a salátem z barevných rajčat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT