Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
Očištěné ryby zbavené vnitřností, šupin a žaber osolíme, trochu opepříme, potřeme olivovým olejem z obou stran, do vnitřku ryby vložíme snítku tymiánu a grilujeme nejprve na přímém žáru asi 4 minuty z každé strany a následně asi 15 minut v klidové zóně grilu za přidání namočených odštěpků z tvrdého dřeva.
Na grill přidáme i půlky uvařených brambor a ogrilujeme.
Barevná rajčata nakrájíme na čtvrtinky, přendáme do misky, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej, balsamico, dle chuti můžeme přidat trochu cukru, sůl a pepř.
Najemno nakrájené kapary, citronové segmenty, citronovou šťávu, čerstvé nasekané bylinky (petržel a pažitka), najemno nasekaný česnek a olivový olej promícháme. Segmenty přitom můžeme rozmělnit na menší kousky a dle potřeby opatrně přidat sůl a pepř.
Po vyndání z grilu přelijeme každou rybu marinádou, brambory osolíme a podáváme spolu s rybou a salátem z barevných rajčat.