Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
6 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 696 kJ / 2 556 kcal
Bílkoviny
140,10 g
Tuky
203,80 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
14,30 g
Sacharidy
2,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V 5 litrech vody rozmícháme 200 g soli a 40 g cukru a připravíme tak solný roztok (dle množství kolen můžeme připravit jiné množství roztoku, ale vždy zachováme poměr vody, soli a cukru). Na kolenou nařízneme dokola kůži, aby se lépe vypekla.
Maso dejte na 30 minut do mrazáku, aby se kůže lépe krájela.
02.Maso přendáme do solného roztoku a přidáme pepř, nové koření, bobkový list a prolisovaný česnek. Necháme alespoň 3 dny v lednici marinovat. Pokud nejsou kolena plně potopená, tak je pravidelně otáčíme.
03.Marinovaná kolena vyndáme z roztoku na plech a podlité vodou pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 5,5 hodiny. Následně troubu nastavíme na 230 °C na horkovzduch nebo gril a dopečeme do křupava.
04.Z měkkého masa před servírováním vytáhneme menší kost a podáváme ideálně na prkýnku s křenem, hořčicí, čerstvým chlebem a kyselými okurkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT