Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi orestujeme na proužky nakrájenou slaninu s najemno nakrájenou 1 cibulí. Po chvíli přidáme scezené zelí, podlijeme asi 50 ml vody a nasypeme cukr. Promícháme a krátce podusíme.
Kachnu omyjeme, osušíme a vykostíme (dle návodu ve videu). Maso rozprostřeme kůží dolů, osolíme, opepříme a střední část naplníme po celé délce připraveným zelím, které do masa zabalíme tak, aby vznikla roláda. Na útržek alobalu nasypeme lžičku soli, kmínu a zabalíme do něj celou kachní roládu. Důkladně uzavřeme konce alobalu. Takto připravenou roládu přendáme do vyššího pekáče a podlijeme asi 200 ml vody. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení roládu otáčíme a podléváme. Poté vybalíme z alobalu a krájíme na kolečka.
Kosti z kachny rozstříháme na menší části, položíme na plech a pečeme spolu s kachní roládou v troubě (asi 45 minut), průběžně podléváme. V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špetku kmínu a hladkou mouku, krátce orestujeme a přidáme upečené kosti s výpekem. Nakonec podlijeme asi 500 ml vody (do výšky kostí). Omáčku přecedíme do jiného hrnce a prováříme na potřebnou hustotu.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, propasírujeme do mísy a smícháme s vejcem, solí a moukou. Na vále zpracujeme do tvaru knedlíkové šišky. Přendáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Poté krájíme na libovolně silné plátky.
Na mělký talíř naservírujeme dvě kolečka rolády, tři plátky knedlíku a pod ně na talíř nalijeme omáčku.