Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Když pečené kuře nestačí, přidejte nádivku! Křupavá kůrka a uvnitř šťavnatá masová nádivka jsou tajemstvím tohoto pokrmu. Jako přílohu podává Roman Paulus restovaný špenát a šťouchané brambory s mrkví. Tento pokrm se skvěle hodí na slavnostní tabuli. Pokud ho navíc doplníte skvělým vínem, budou se vaši hosté cítit jako v luxusní restauraci.
Energie
618 kJ / 148 kcal
Bílkoviny
4,60 g
Tuky
0,40 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
0,07 g
Sacharidy
33,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Housky nakrájíme na kostičky a v míse smícháme se smetanou, nasekanými bylinkami – petrželí a tymiánem, mletým masem, solí a pepřem.
02.Kuře vykostíme (kosti použijeme na vývar), lehce naklepeme a položíme na alobal s trochou olivového oleje, solí a pepřem.
Vykostit kuře se naučíte v naší Kulinářské akademii Lidlu.
03.Vykostěné kuře položíme na alobal tak, aby dole byla stehna a nahoře prsa, aby při krájení byla v každém plátku prsíčka i stehýnka. Nádivku umístíme doprostřed, zarolujeme, zabalíme do alobalu a pořádně utáhneme jako bonbon. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 1,5 hodiny.
04.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje zpěníme česnek nakrájený nadrobno, přidáme čerstvý listový špenát, vypneme plamen, osolíme, opepříme a promícháme. Hotový špenát necháme okapat na papírové utěrce.
05.Do uvařené mrkve přidáme uvařené brambory a dobře rozšťoucháme.
06.Pečené kuře nakrájíme na plátky a podáváme s listovým špenátem a šťouchanými brambory s mrkví.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT