Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuskus osolíme a zalijeme vroucím vývarem, necháme odležet pod pokličkou, dokud nevsákne všechnu tekutinu.
Do misky dáme vařený kuskus, pokrájené sušené ovoce, oříšky, najemno nasekanou šalotku a česnek, vajíčko, strouhanou pomerančovou kůru, sekanou listovou petržel a důkladně promícháme. Nádivku dáme stranou a mezitím vykostíme kuře.
TIP: Jak vykostit kuře se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vykostěnou drůbež osolíme a opepříme, doprostřed položíme nádivku, maso uzavřeme a otočíme na záda. Aby drželo tvar, po obvodu ho stáhneme pruhem alobalu a utáhneme podle potřeby. Do zapékací mísy nalijeme vodu, položíme nadité kuře, které ještě zvrchu osolíme, položíme na něj dva kousky másla a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 90 minut. Přibližně po 45 minutách pečení odstraníme alobalový pruh, aby rovnoměrně zezlátlo.
Výpek z hotového masa můžete přendat do malého rendlíku, krátce provařit, zjemnit kouskem másla a servírovat spolu s kuřetem.
Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme cukr, skořici, citronovou šťávu a oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na osminky. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, vypneme plamen a necháme v pokojové teplotě pomalu chladnout. Asi po 20 minutách je připraven k servírování. Podáváme v misce zvlášť.