Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Pečená řecká zelenina s mletým masem

Řecká kuchyně v sobě skrývá spoustu zajímavých kombinací chutí a nejinak je tomu i v případě tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Společně se podíváte na to, jak připravit pokrm, který je někde na půli cesty mezi musakou a řeckou variací ratatouille. Kromě mletého masa a rajčatové omáčky budete potřebovat i brambory, cuketu a cibuli. Vše nakonec zapečete s řeckým sýrem feta!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Eridanous
  • 5 × stroužek česnek
  • 1 × cibule
  • 600 g vepřové mleté maso 100 % Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • sušené oregano
  • 400 g oupaná krájená rajčata Baresa
  • 50 g zelené olivy Eridanous
  • 500 g brambory
  • 200 g cuketa
  • 2 × červená cibule
  • 200 g sýr feta Eridanous

POSTUP

Na brambory dáme masové ragú, poté vrstvíme postupně plátky brambor, cukety a cibule, osolíme, opepříme a nakonec zaV rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou na menší kousky. K orestovanému základu přidáme mleté maso a ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme tak dlouho, až je maso dobře opečené a rozpadá se. Poté přidáme krájená rajčata a zelené olivy nakrájené na kolečka a dusíme, až se šťáva zredukuje na polovinu (asi 25 minut). 

Brambory oloupeme a společně s cuketou a červenou cibulí nakrájíme na tenké plátky. 

Na dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor (klidně více vrstev), které osolíme a opepříme. sypeme rozdrobeným sýrem feta. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu.

Tip: K hotovému jídlu si připravte ještě řecký zeleninový salát.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 758 kcal, 41 g bílkovin, 35 g sacharidů, 47 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.