Pečená řecká zelenina s mletým masem

play Přehrát video recept
Pečená řecká zelenina s mletým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Řecká kuchyně v sobě skrývá spoustu zajímavých kombinací chutí a nejinak je tomu i v případě tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Společně se podíváte na to, jak připravit pokrm, který je někde na půli cesty mezi musakou a řeckou variací ratatouille. Kromě mletého masa a rajčatové omáčky budete potřebovat i brambory, cuketu a cibuli. Vše nakonec zapečete s řeckým sýrem feta!

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Eridanous
  • 5 × stroužek česnek
  • 1 × cibule
  • 600 g vepřové mleté maso 100 % Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • sušené oregano
  • 400 g loupaná krájená rajčata Baresa
  • 50 g zelené olivy Eridanous
  • 500 g brambory
  • 200 g cuketa
  • 2 × červená cibule
  • 200 g sýr feta Eridanous

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 242 kJ / 774 kcal

Bílkoviny

40,10 g

Tuky

50,50 g

Vláknina

6,90 g

Sůl

4,60 g

Sacharidy

41,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na brambory dáme masové ragú, poté vrstvíme postupně plátky brambor, cukety a cibule, osolíme, opepříme a nakonec zaV rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou na menší kousky. K orestovanému základu přidáme mleté maso a ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme tak dlouho, až je maso dobře opečené a rozpadá se. Poté přidáme krájená rajčata a zelené olivy nakrájené na kolečka a dusíme, až se šťáva zredukuje na polovinu (asi 25 minut). 

02.Brambory oloupeme a společně s cuketou a červenou cibulí nakrájíme na tenké plátky. 

03.Brambory oloupeme a společně s cuketou a červenou cibulí nakrájíme na tenké plátky.

04.Na dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor (klidně více vrstev), které osolíme a opepříme. Na brambory dáme masové ragú, poté vrstvíme postupně plátky brambor, cukety a cibule, osolíme, opepříme a nakonec zasypeme rozdrobeným sýrem feta. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu.

K hotovému jídlu si připravte ještě řecký zeleninový salát.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo