Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Řecká kuchyně v sobě skrývá spoustu zajímavých kombinací chutí a nejinak je tomu i v případě tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Společně se podíváte na to, jak připravit pokrm, který je někde na půli cesty mezi musakou a řeckou variací ratatouille. Kromě mletého masa a rajčatové omáčky budete potřebovat i brambory, cuketu a cibuli. Vše nakonec zapečete s řeckým sýrem feta!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 242 kJ / 774 kcal
Bílkoviny
40,10 g
Tuky
50,50 g
Vláknina
6,90 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
41,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na brambory dáme masové ragú, poté vrstvíme postupně plátky brambor, cukety a cibule, osolíme, opepříme a nakonec zaV rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou na menší kousky. K orestovanému základu přidáme mleté maso a ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme tak dlouho, až je maso dobře opečené a rozpadá se. Poté přidáme krájená rajčata a zelené olivy nakrájené na kolečka a dusíme, až se šťáva zredukuje na polovinu (asi 25 minut).
02.Brambory oloupeme a společně s cuketou a červenou cibulí nakrájíme na tenké plátky.
03.Brambory oloupeme a společně s cuketou a červenou cibulí nakrájíme na tenké plátky.
04.Na dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor (klidně více vrstev), které osolíme a opepříme. Na brambory dáme masové ragú, poté vrstvíme postupně plátky brambor, cukety a cibule, osolíme, opepříme a nakonec zasypeme rozdrobeným sýrem feta. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu.
K hotovému jídlu si připravte ještě řecký zeleninový salát.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT