Na brambory dáme masové ragú, poté vrstvíme postupně plátky brambor, cukety a cibule, osolíme, opepříme a nakonec zaV rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou na menší kousky. K orestovanému základu přidáme mleté maso a ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme tak dlouho, až je maso dobře opečené a rozpadá se. Poté přidáme krájená rajčata a zelené olivy nakrájené na kolečka a dusíme, až se šťáva zredukuje na polovinu (asi 25 minut).
Brambory oloupeme a společně s cuketou a červenou cibulí nakrájíme na tenké plátky.
Na dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor (klidně více vrstev), které osolíme a opepříme. sypeme rozdrobeným sýrem feta. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu.
Tip: K hotovému jídlu si připravte ještě řecký zeleninový salát.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 758 kcal, 41 g bílkovin, 35 g sacharidů, 47 g tuků.