Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oloupanou a omytou okurku najemno nastrouháme, lehce osolíme a necháme v sítku 2 až 3 hodiny okapat. Poté ještě vymačkáme zbylou vodu. Do misky s okurkou nastrouháme 1 stroužek česneku, přidáme citronovou šťávu, najemno nakrájenou mátu a jogurt. Opepříme a důkladně promícháme.
Rohlíky namočíme do vody, vymačkáme a natrháme na kousky. Na rozpálené pánvi s trochou oleje krátce orestujeme 1 nastrouhaný stroužek česneku a najemno nakrájenou cibuli. Do mísy dáme mleté maso, které osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce najemno nasekané petrželky, kousky rohlíků, vejce, orestovanou cibuli s česnekem, najemno nakrájená sušená rajčata, rozdrobený sýr feta a důkladně promícháme. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme v hladké mouce. Opékáme pomalu na mírném plameni na rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v hrnci v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a propasírujeme. Přilijeme 2 lžíce olivového oleje, mléko a smetanu podle potřeby. Lehce osolíme a důkladně promícháme.
Na talíř naservírujeme bramborovou kaši, přidáme karbanátky, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvými bylinkami. Salát tzatziki podáváme v samostatné misce.