Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pečená kuřecí stehna s květákovým kari

Vyzkoušejte nejnovější recept Romana Pauluse na květákové kari s pečeným kuřetem. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte i ostatní recepty s kuřecím masem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 kuřecí horní a spodní stehna Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g zázvoru
  • 100 g mrkve
  • 2 rajčata
  • 4 polév. lž. kari koření Mikado
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka light Freshona
  • 200 g květáku
  • 2 lahůdkové cibulky + na podávání
  • jasmínová rýže Golden Sun na podávání
  • pánev s pokličkou

POSTUP

Kuřecí stehna vykostíme, z kostí a ořezů připravíme vývar.

Tip: Vykosťovat kuřecí stehna se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu. Podívejte se na naše video

Vykostěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem nejprve na straně s kůží dokřupava, otočíme, 4 – 5 minut dopékáme pod pokličkou na mírném plameni a poté necháme odpočívat.

Do rozehřáté pánve s rostlinným olejem vložíme cibuli nakrájenou na menší kousky, česnek na plátky a zázvor nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme mrkev nakrájenou na menší kostky a oloupaná rajčata na větší kousky a lehce podusíme.

Tip: Jak snadno a rychle oloupat rajčata se dozvíte v Kulinářské akademii zde

Přisypeme kari koření a po krátkém restování podlijeme vývarem a kokosovým mlékem. Necháme asi 10 minut provařit, dle potřeby podlijeme vývarem. Přidáme růžičky květáku a vaříme doměkka (2 – 3 minuty). Na konec přidáme 2 lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka.

Servírování

Pečená kuřecí stehna nakrájíme na menší kousky. Květákové kari podáváme s vařenou jasmínovou rýží ozdobené lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU