Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí stehna vykostíme, z kostí a ořezů připravíme vývar.
Tip: Vykosťovat kuřecí stehna se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu. Podívejte se na naše video.
Vykostěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem nejprve na straně s kůží dokřupava, otočíme, 4 – 5 minut dopékáme pod pokličkou na mírném plameni a poté necháme odpočívat.
Do rozehřáté pánve s rostlinným olejem vložíme cibuli nakrájenou na menší kousky, česnek na plátky a zázvor nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme mrkev nakrájenou na menší kostky a oloupaná rajčata na větší kousky a lehce podusíme.
Tip: Jak snadno a rychle oloupat rajčata se dozvíte v Kulinářské akademii zde.
Přisypeme kari koření a po krátkém restování podlijeme vývarem a kokosovým mlékem. Necháme asi 10 minut provařit, dle potřeby podlijeme vývarem. Přidáme růžičky květáku a vaříme doměkka (2 – 3 minuty). Na konec přidáme 2 lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka.
Pečená kuřecí stehna nakrájíme na menší kousky. Květákové kari podáváme s vařenou jasmínovou rýží ozdobené lahůdkovou cibulkou.