Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Šťavnatá kuřecí stehna se smetanovou houbovou omáčkou jsou tím pravým receptem, když si chcete zaručeně pochutnat! Kuře na houbách připravíte jednoduše podle receptu Romana Pauluse od založení vývaru až po přílohu v podobě karlovarského knedlíku. A protože se do houbové omáčky přidává brandy, můžete si navíc vyzkoušet i flambování! Výhoda tohoto receptu je navíc ta, že pokud vás zrovna omrzí kuřecí stehna, stačí je vyměnit za vařenou slepici nebo třeba králíka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 149 kJ / 514 kcal
Bílkoviny
24,50 g
Tuky
38,20 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
15,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce dáme vodu s kořením, očištěnou zeleninou, rozpůlenou cibulí a přivedeme do varu. Do horkého základu vložíme kuřecí stehna a vaříme do měkka asi 1 hodinu.
02.Po uvaření scedíme a maso obereme. Vývar dáme stranou na přípravu omáčky.
Vývar, který na omáčku nevyužijete, zamrazte. Pro dalším vaření ho budete moci kdykoli ihned použít.
03.Houby očistíme, žampiony nakrájíme na čtvrtiny a hlívu natrháme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V sezónně použijte čerstvé lesní houby.
04.V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme houby, osolíme, opepříme a dobře opečeme. Následně přidáme cibuli, zpěníme a ochutíme kmínem. Zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme brandy a oflambujeme. Omáčku zalijeme připraveným vývarem a za občasného míchání provaříme 10–15 minut.
05.Omáčku zjemníme smetanou a doplníme obraným kuřecím masem. Nakonec dochutíme nasekanou petrželí.
06.Servírujeme v hlubokém talíři ideálně s karlovarským knedlíkem. Ozdobíme lístky petržele.
Jak připravit domácí karlovarské knedlíky, zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT