Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Roštěnou naklepeme a nařízneme 2 – 3 cm na horním okraji, aby se při dušení maso nekroutilo. Osolíme, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí, pomoučíme a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem z obou stran. Opečené maso vyndáme z pánve, přilijeme trochu oleje a orestujeme žampiony nakrájené na větší kusy. Po chvíli přidáme lžíci másla, cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené na větší kusy. Orestované houby s cibulí a česnekem podlijeme vínem a necháme krátce provařit. Do pánve opět vložíme maso, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso lehce ponořené, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (minimálně 1 hodinu). Poté maso opět vyndáme, přilijeme 100 ml smetany a tyčovým mixérem rozmixujeme. Do omáčky vrátíme maso.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Osolíme, přidáme máslo, přilijeme 50 ml smetany, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme uvařenou pohanku a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.
Hlívu zbavíme tvrdých částí, natrháme na kousky a opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Po chvíli přidáme 3 stroužky česneku nakrájené na plátky a nasekanou listovou petržel.
Na talíř naservírujeme maso s omáčkou, porci bramborové kaše s pohankou a orestovanou hlívu s česnekem. Dozdobíme snítkou listové petržele.