Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečené kuře na rozmarýnu s houbovou pohankou

 Pečená stehna se vyznačují výjimečnou šťavnatostí, obzvláště, když je pečete i s kostí. O tom ví i šéfkuchař Roman Paulus, který připravil recept na pečené kuřecí s houbovou pohankou. Naučíte se, jak připravit kuřecí stehna na pečení a proč přidat do pekáčku i poloviny cibulí a celé stroužky česneku. Zatímco se bude maso péct, připravíte si pohanku inspirovanou houbovým kubou, která se připravuje s kořenovou zeleninou a samozřejmě i houbami – hlívou ústřičnou a žampiony, ale můžete přidat i namočené sušené lesní houby.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí stehna

  • 4 × kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • 2 × cibule
  • 20 × stroužek česnek
  • 250 ml voda

Pohanka

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 40 g mrkev
  • 35 g kořenová petržel
  • 35 g celer
  • 100 g hlíva ústřičná
  • 100 g žampiony
  • 200 ml kuřecí vývar
  • 400 g pohanka Campo Largo
  • 20 g listová petržel

POSTUP

Suroviny:

Kuřecí stehna:

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, vložíme do pekáče společně s 2 rozpůlenými cibulemi a 20 stroužky česneku (obojí se slupkou). Přidáme rozmarýn, vodu a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 90 minut na program horkovzduch.

Tip: Když maso pečete s kostí, zůstane víc šťavnaté.

Pohanka:

Pohanku namočíme do studené vody a necháme 1 hodinu nabobtnat a následně scedíme. 

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel), cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a krátce zarestujeme. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony, podlijeme vývarem a přidáme scezenou pohanku. Krátce vaříme, dokud není pohanka hotová. Ke konci vmícháme nasekanou listovou petržel.

Tip: Zkuste přidat i namočené sušené houby.

Servírujeme doprostřed stolu tak, aby si každý mohl nabrat podle chuti.

Orientační nutriční hodnoty (4 porce): 3215 kcal, 174 g bílkovin, 320 g sacharidů, 129 g tuků

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 804 kcal, 44 g bílkovin, 80 g sacharidů, 32 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU