Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Grilovaná kuřecí stehna na pivu

Kuřecí stehna mají oproti prsům výhodu v tom, že jsou krásně šťavnatá. Právě proto se skvěle hodí na gril, protože se tak snadno nevysuší. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na skvělá grilovaná kuřecí stehýnka se zeleninovou směsí na pivu. Kromě toho, že zjistíte, jak připravit marinádu na kuřecí stehna, naučíte se také připravit zeleninu na sádle v rajčatové omáčce s pivem. Pokud navíc máte vhodný litinový hrnec, zvládnete stehna i přílohu připravit přímo na grilu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g vepřové sádlo Pikok
  • 2 × červená cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 3 × bobkový list Kania
  • 100 g hlíva ústřičná
  • 150 g řapíky celeru
  • 1 × žlutá paprika
  • 200 g sekaná rajčata Baresa
  • 1 × lžíce mletá pálivá paprika Kania
  • 500 ml světlé pivo Argus
  • 1 × hrst čerstvé bylinky

POSTUP

Kuřecí stehna vykostíme, ale necháme na nich kůži. 

Tip: Podrobné video jak vykostit kuřecí stehno najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ochutíme je solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem a lehce zakápneme olejem. Necháme stranou marinovat.

V grilu rozpálíme litinový hrnec ve kterém rozpustíme sádlo a zarestujeme cibuli nakrájenou na proužky, česnek na plátky, bobkové listy, hlívu natrhanou na proužky, pokrájený řapíkatý celer a papriku bez semínek. Osolíme a opepříme. Po chvíli ochutíme sekanými rajčaty, krátce zarestujeme a doplníme mletou pálivou paprikou. Dobře promícháme a celý základ podlijeme pivem. Zatímco se zelenina na pivu prováří, okolo hrnce rozložíme kuřecí stehna, která pečeme na kůži. Zavřeme víko a grilujeme asi 20 minut.

Hotová stehna vložíme do hrnce a jídlo doplníme hrstí natrhaných bylinek. Servírujeme doprostřed stolu, aby si hosté mohli nandat dle libosti. 

Tip: Jako příloha se hodí křupavý chléb nebo grilované brambory.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 808 kcal, 48 g bílkovin, 19 g sacharidů, 54 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.