Kuřecí stehna vykostíme, ale necháme na nich kůži.
Tip: Podrobné video jak vykostit kuřecí stehno najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ochutíme je solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem a lehce zakápneme olejem. Necháme stranou marinovat.
V grilu rozpálíme litinový hrnec ve kterém rozpustíme sádlo a zarestujeme cibuli nakrájenou na proužky, česnek na plátky, bobkové listy, hlívu natrhanou na proužky, pokrájený řapíkatý celer a papriku bez semínek. Osolíme a opepříme. Po chvíli ochutíme sekanými rajčaty, krátce zarestujeme a doplníme mletou pálivou paprikou. Dobře promícháme a celý základ podlijeme pivem. Zatímco se zelenina na pivu prováří, okolo hrnce rozložíme kuřecí stehna, která pečeme na kůži. Zavřeme víko a grilujeme asi 20 minut.
Hotová stehna vložíme do hrnce a jídlo doplníme hrstí natrhaných bylinek. Servírujeme doprostřed stolu, aby si hosté mohli nandat dle libosti.
Tip: Jako příloha se hodí křupavý chléb nebo grilované brambory.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 808 kcal, 48 g bílkovin, 19 g sacharidů, 54 g tuků.