Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Kotlíkový guláš

Vaření v kotlíku s sebou přináší spoustu nezapomenutelných zážitků a dokud je venku teplo, měli byste si ho alespoň jednou za léto vyzkoušet – třeba jen na své vlastní zahradě. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na skvělý kotlíkový guláš. Inspirací mu byl klasický maďarský guláš, takže kromě hovězí kližky (nebo hovězího krku) najdete v receptu hodně čerstvých rajčat i papriky. A samozřejmě nebudou chybět další podstatné suroviny, jako je třeba majoránka, kmín nebo sušená paprika. Nejvíc si pochutnáte s poctivým českým chlebem!

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 sedláckého uzeného špeku Pikok Pure
  • 1 kg cibule + na ozdobu
  • 6 stroužků česneku
  • 1 polév. lž. celého kmínu Kania
  • 1 pálivá paprička
  • 1 kg hovězí kližky Řezníkova čerstvá porce
  • 200 g nakrájených rajčat Freshona
  • 200 g červené papriky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 polév. lž. sladké papriky Kania
  • 1.5 l hovězího vývaru
  • 500 g brambor
  • 1 polév. lž. drcené majoránky Kania
  • 4 krajíce Pekařova bochníku
  • oheň
  • kotlík

POSTUP

Do rozpáleného kotlíku dáme na kostičky nakrájený špek a necháme krátce vyškvařit.

Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.

Přidáme nasekaný česnek, pálivou papričku, kmín a na kostky nakrájenou hovězí kližku. Maso ze všech stran důkladně orestujeme.

Zarestované maso ochutíme sekanými rajčaty, červenou papriku nakrájenou na kostky, solí, pepřem, krátce podusíme, zasypeme mletou paprikou a po chvíli podlijeme vývarem (nebo vodou).

Tip: Mletou papriku můžete dát sladkou nebo pálivou podle chuti.

Provaříme a asi 30 minut před koncem přidáme oloupané nakrájené brambory, majoránku a uvaříme do měkka.

Servírujeme s cibulí nakrájenou na kolečka a čerstvě upečeným chlebem.

Tip: Jak upéct snadný domácí chléb se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU