Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vaření v kotlíku s sebou přináší spoustu nezapomenutelných zážitků a dokud je venku teplo, měli byste si ho alespoň jednou za léto vyzkoušet – třeba jen na své vlastní zahradě. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na skvělý kotlíkový guláš. Inspirací mu byl klasický maďarský guláš, takže kromě hovězí kližky (nebo hovězího krku) najdete v receptu hodně čerstvých rajčat i papriky. A samozřejmě nebudou chybět další podstatné suroviny, jako je třeba majoránka, kmín nebo sušená paprika. Nejvíc si pochutnáte s poctivým českým chlebem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 321 kJ / 1 033 kcal
Bílkoviny
84,30 g
Tuky
45,30 g
Vláknina
14,40 g
Sůl
8,10 g
Sacharidy
76,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozpáleného kotlíku dáme na kostičky nakrájený špek a necháme krátce vyškvařit.
02.Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
03.Přidáme nasekaný česnek, pálivou papričku, kmín a na kostky nakrájenou hovězí kližku. Maso ze všech stran důkladně orestujeme.
04.Zarestované maso ochutíme sekanými rajčaty, červenou papriku nakrájenou na kostky, solí, pepřem, krátce podusíme, zasypeme mletou paprikou a po chvíli podlijeme vývarem (nebo vodou).
Mletou papriku můžete dát sladkou nebo pálivou podle chuti.
05.Provaříme a asi 30 minut před koncem přidáme oloupané nakrájené brambory, majoránku a uvaříme do měkka.
06.Servírujeme s cibulí nakrájenou na kolečka a čerstvě upečeným chlebem.
Jak upéct snadný domácí chléb se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT