Kotlíkový guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vaření v kotlíku s sebou přináší spoustu nezapomenutelných zážitků a dokud je venku teplo, měli byste si ho alespoň jednou za léto vyzkoušet – třeba jen na své vlastní zahradě. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na skvělý kotlíkový guláš. Inspirací mu byl klasický maďarský guláš, takže kromě hovězí kližky (nebo hovězího krku) najdete v receptu hodně čerstvých rajčat i papriky. A samozřejmě nebudou chybět další podstatné suroviny, jako je třeba majoránka, kmín nebo sušená paprika. Nejvíc si pochutnáte s poctivým českým chlebem!

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g sedlácký uzený špek Pikok Pure
  • 1 kg cibule + na ozdobu
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce celý kmín Kania
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 kg hovězí kližka Řezníkova čerstvá porce
  • 200 g nakrájená rajčata Freshona
  • 200 g červená paprika
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžíce sladká paprika Kania
  • 1,5 l hovězí vývar
  • 500 g brambory
  • 1 × lžíce drcená majoránka Kania
  • 4 × krajíc Pekařův bochník

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 321 kJ / 1 033 kcal

Bílkoviny

84,30 g

Tuky

45,30 g

Vláknina

14,40 g

Sůl

8,10 g

Sacharidy

76,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozpáleného kotlíku dáme na kostičky nakrájený špek a necháme krátce vyškvařit.

02.Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.

03.Přidáme nasekaný česnek, pálivou papričku, kmín a na kostky nakrájenou hovězí kližku. Maso ze všech stran důkladně orestujeme.

04.Zarestované maso ochutíme sekanými rajčaty, červenou papriku nakrájenou na kostky, solí, pepřem, krátce podusíme, zasypeme mletou paprikou a po chvíli podlijeme vývarem (nebo vodou).

Mletou papriku můžete dát sladkou nebo pálivou podle chuti.

05.Provaříme a asi 30 minut před koncem přidáme oloupané nakrájené brambory, majoránku a uvaříme do měkka.

06.Servírujeme s cibulí nakrájenou na kolečka a čerstvě upečeným chlebem.

Jak upéct snadný domácí chléb se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo