Nejlepší recept z krkovice? Záleží na vašich chuťových buňkách, ale recept Marcela Ihnačáka s červeným vínem a červenou řepou je žhavým kandidátem.
Nejlepší recept z krkovice? Záleží na vašich chuťových buňkách, ale recept Marcela Ihnačáka s červeným vínem a červenou řepou je žhavým kandidátem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Vepřovou krkovici očistíme, prošpikujeme česnekem, opepříme, osolíme a opečeme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Přendáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 2 hodiny. Před dopečením posypeme nadrobno nakrájeným rozmarýnem.
2. Zatímco se peče maso, připravíme přílohu. V pánvi s olivovým olejem orestujeme řapíkatý celer, bílé části lahůdkové cibulky, přidáme nakrájenou červenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme uvařenou a scezenou čočku a orestujeme. Pokapeme balsamicem, přidáme máslo a zamícháme. Nakonec přidáme nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.
3. V menší misce smícháme polníček s balsamicem, olivovým olejem, solí a pepřem.
4. Pečenou krkovici podáváme se zeleninovo-čočkovou přílohou a polníčkem a přelijeme výpekem.