Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pečená krkovička na víně s červenou řepou

Nejlepší recept z krkovice? Záleží na vašich chuťových buňkách, ale recept Marcela Ihnačáka s červeným vínem a červenou řepou je žhavým kandidátem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1,2 kg vepřová krkovice
  • černý mletý pepř Kania
  • sůl Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 ml suché červené víno
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 150 g čočka Campo Largo
  • balsamico Italiamo
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g polníček

POSTUP

Postup: 

1. Vepřovou krkovici očistíme, prošpikujeme česnekem, opepříme, osolíme a opečeme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Přendáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 2 hodiny. Před dopečením posypeme nadrobno nakrájeným rozmarýnem.

2. Zatímco se peče maso, připravíme přílohu. V pánvi s olivovým olejem orestujeme řapíkatý celer, bílé části lahůdkové cibulky, přidáme nakrájenou červenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme uvařenou a scezenou čočku a orestujeme. Pokapeme balsamicem, přidáme máslo a zamícháme. Nakonec přidáme nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky. 

3. V menší misce smícháme polníček s balsamicem, olivovým olejem, solí a pepřem.

4. Pečenou krkovici podáváme se zeleninovo-čočkovou přílohou a polníčkem a přelijeme výpekem.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.