Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Není pochyb o tom, že mezi nejšťavnatější kousky masa patří krásně prorostlá vepřová krkovice. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept na pečenou krkovičku s kořenovou zeleninou. Naučíte se připravit marinádu na vepřové z hořčice, bylinek a medu a zatímco se maso bude péct (přičemž rozpuštěným medem ho můžete průběžně glazovat), budete mít dost času nachystat ještě přílohu v podobě pečené kořenové zeleniny – tedy celeru, petržele a mrkve. Stačí dva pekáčky, jedna trouba, minimum práce a je hotovo!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 648 kJ / 872 kcal
Bílkoviny
54,70 g
Tuky
60,00 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
33,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krkovici osolíme, opepříme, z vrchní strany a po obvodu potřeme hořčicí a medem. Malým nožem maso prošpikujeme a naplníme polovinou stroužků pokrájeného česneku a větvičkami rozmarýnu. Ochucené maso přendáme do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 1 hodinu na program horkovzduch. Následně poklici sundáme a pečeme další hodinu dokřupava.
02.Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké špalíčky. Nandáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme celými stroužky česneku a nasekanou bylinkou.
K zelenině se stejně dobře hodí i rozmarýn nebo šalvěj.
03.Promícháme, podlijeme trochou vody a dobře zakryjeme alobalem. Pekáč přidáme do trouby ke krkovici jakmile z masa sundáme poklici, a zeleninu pečeme 1 hodinu.
04.Servírujeme na mělkém talíři porci pečené zeleniny s plátky čerstvě nakrájené zkaramelizované pečené krkovice a přelijeme výpekem. Ozdobíme lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT