Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Pečená krkovice na medu s kořenovou zeleninou

Není pochyb o tom, že mezi nejšťavnatější kousky masa patří krásně prorostlá vepřová krkovice. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept na pečenou krkovičku s kořenovou zeleninou. Naučíte se připravit marinádu na vepřové z hořčice, bylinek a medu a zatímco se maso bude péct (přičemž rozpuštěným medem ho můžete průběžně glazovat), budete mít dost času nachystat ještě přílohu v podobě pečené kořenové zeleniny – tedy celeru, petržele a mrkve. Stačí dva pekáčky, jedna trouba, minimum práce a je hotovo!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřová krkovice bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce hrubozrnná hořčice Kania
  • 2 × lžíce květový med
  • 18 × stroužek česnek
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • 250 g mrkev
  • 250 g celer
  • 150 g kořenová petržel
  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce sekaný tymián
  • na ozdobu listová petržel

POSTUP

Krkovici osolíme, opepříme, z vrchní strany a po obvodu potřeme hořčicí a medem. Malým nožem maso prošpikujeme a naplníme polovinou stroužků pokrájeného česneku a větvičkami rozmarýnu. Ochucené maso přendáme do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 1 hodinu na program horkovzduch. Následně poklici sundáme a pečeme další hodinu dokřupava.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké špalíčky. Nandáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme celými stroužky česneku a nasekanou bylinkou. 

Tip: K zelenině se stejně dobře hodí i rozmarýn nebo šalvěj.

Promícháme, podlijeme trochou vody a dobře zakryjeme alobalem. Pekáč přidáme do trouby ke krkovici jakmile z masa sundáme poklici, a zeleninu pečeme 1 hodinu.

Servírujeme na mělkém talíři porci pečené zeleniny s plátky čerstvě nakrájené zkaramelizované pečené krkovice a přelijeme výpekem. Ozdobíme lístky petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 937 kcal, 43 g bílkovin, 30 g sacharidů, 71 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU