Kachní prsa:
Kůži ostrým nožem nařežeme, aby se dobře vyškvařila. Kůži osolíme a maso osolíme, opepříme a posypeme čerstvým rozmarýnem. Vložíme do rozpálené pánve kůží dolů, maso přimáčkneme a pozvolna opečeme. Jakmile je kůže křupavá, otočíme a opečeme z druhé strany.
Tip: Vypečené sádlo průběžně z pánve během pečení odlévejte do misky. Použijete ho nejen v dalších krocích, ale hodí se i na jiné recepty.
Přendáme do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C, kde asi 8 minut (podle velikosti) dopečeme.
Bramborové šišky:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Vychladlé uvařené brambory oloupeme a propasírujeme.
Tip: Pokud nemáte lis na brambory, nastrouhejte je na jemném struhadle.
Přidáme vejce, osolíme a zamícháme. Zahustíme moukou a vypracujeme těsto. Z hotového těsta vyválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty po vyplavání na hladinu. Vyndáme a necháme okapat.
Hotové šišky před servírováním opečeme na vypečeném kachním sádle dozlatova.
Houby se špenátem:
V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme natrhanou hlívu, krátce prohřejeme a doplníme čerstvým špenátem.
Servírování:
Podáváme porci opečených bramborových šišek s houbovým špenátem a na tenké plátky nakrájeným a čerstvě osoleným kachním prsem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 606 kcal, 50 g bílkovin, 44 g sacharidů, 25 g tuků.