Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečená kachní prsa s hlívou a bramborovými šiškami

 Kachní prsíčko patří mezi speciality, které si dopřáváme spíše při slavnostnějších příležitostech, tak ať stojí za to! Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit kachní prsa od začátku do konce – zjistíte, jak je správně nařezat i nasolit a následně nechat zatáhnout v pánvi, aby si i po propečení zachovala veškerou svou šťavnatost. Zatímco se prsa budou dopékat, připravíte si ještě jednoduché bramborové šišky orestované na kachním sádle a hlívu ústřičnou se špenátem. Pak už stačí prsíčka jen krásně tence nařezat a pozvat všechny hosty ke stolu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kachní prsa:

  • 4 × kachní prsa s kůží
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn

Bramborové šišky:

  • 300 g brambory
  • 1 × vejce „M“
  • 100 g hrubá mouka Belbake

Houby se špenátem:

  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × červená cibule
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 100 g baby špenát

POSTUP

Kachní prsa:

Kůži ostrým nožem nařežeme, aby se dobře vyškvařila. Kůži osolíme a maso osolíme, opepříme a posypeme čerstvým rozmarýnem. Vložíme do rozpálené pánve kůží dolů, maso přimáčkneme a pozvolna opečeme. Jakmile je kůže křupavá, otočíme a opečeme z druhé strany.

Tip: Vypečené sádlo průběžně z pánve během pečení odlévejte do misky. Použijete ho nejen v dalších krocích, ale hodí se i na jiné recepty.

Přendáme do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C, kde asi 8 minut (podle velikosti) dopečeme. 

Bramborové šišky:   

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.   

Vychladlé uvařené brambory oloupeme a propasírujeme.

Tip: Pokud nemáte lis na brambory, nastrouhejte je na jemném struhadle.

Přidáme vejce, osolíme a zamícháme. Zahustíme moukou a vypracujeme těsto. Z hotového těsta vyválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty po vyplavání na hladinu. Vyndáme a necháme okapat.

Hotové šišky před servírováním opečeme na vypečeném kachním sádle dozlatova.

Houby se špenátem:

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme natrhanou hlívu, krátce prohřejeme a doplníme čerstvým špenátem.

Servírování:

Podáváme porci opečených bramborových šišek s houbovým špenátem a na tenké plátky nakrájeným a čerstvě osoleným kachním prsem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 606 kcal, 50 g bílkovin, 44 g sacharidů, 25 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU