Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso omyjeme a osušíme. Na prsech opatrně nařežeme kůži (dáváme pozor, abychom nezařezali maso). Maso přendáme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přidáme jablko zbavené jadérek a nakrájené na měsíčky. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 90 minut. Maso během pečení poléváme výpekem.
Ve větším hrnci rozpustíme sádlo. Přidáme cibule nakrájené na plátky, sůl, pepř, bobkové listy a za občasného míchání restujeme do zlatova. Přisypeme cukr a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme zelí, vodu a ocet. Promícháme a pod poklicí dusíme do měkka asi 45 minut.
Brambory uvaříme doměkka a vychladlé nastrouháme najemno. Přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto (podle potřeby dosypeme mouku). Zpracujeme do tvaru válce a nožem odkrajujeme asi 4 cm kousky, které vyválíme na tenké placky na pomoučeném vále. Lokše opékáme na rozehřáté pánvi s kachním sádlem z výpeku z obou stran dozlatova.
Podáváme přelité výpekem.