Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kapustu nakrájíme na nudličky, krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.
Kachní prsa nakrojíme na kůži, aby se dobře vyškvařila, osolíme z obou stran a opepříme a posypeme lístky rozmarýnu pouze na straně masa. Pomalu pečeme na kůži tak, abychom ji vypekli do křupava. Vyškvařený tuk sléváme bokem do misky. Jakmile jsou křupavá otočíme je, stáhneme plamen, přiklopíme alobalem a necháme dojít.
Třesně rozpůlíme a vypeckujeme. Cukr v rozpáleném hrnci utavíme na karamel, opatrně podlijme vínem a svaříme na polovinu objemu. Zredukovaný základ zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě, ochutíme octem a vložíme do něj vypeckované třešně. Krátce pomalu vaříme.
Tip: Použít můžete i mražené třešně nebo višně. Před vařením je nechte při pokojové teplotě rozmrazit a šťávu z nich smíchejte s vínem.
V další pánvi rozehřejeme část vypečeného kachního sádla a orestujeme v něm na nudličky nakrájenou cibuli a po zarestování i spařenou kapustu. Ochutíme solí a pepřem.
Na talíř servírujeme porci kapusty s kachním prsem nakrájeným na plátky, dochutíme uvařenými třešněmi s omáčkou a ozdobíme větvičkou vypečeného rozmarýnu z přípravy masa.