Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kachní prsa s třešněmi na víně

Chcete připravit jednoduchý, ale zato slavnostní a honosný oběd či večeři? Šéfkuchař Roman Paulus má recept přesně pro takové situace a naučí vás připravovat opečené kachní prso s kapustou a višněmi v červeném víně. Naučíte se, jak kachní prsa správně nařezat, abyste si mohli pochutnat na křupavé kůrčičce, i to, jak svařit karamel s červeným vínem, abyste mohli připravit základ na skvělou omáčku z třešní nebo višní. Nakonec použijte jako přílohu třeba bramborové šišky anebo restovanou kapustu (tu můžete vyměnit za růžičkovou kapustu nebo kadeřávek), jak to udělal Roman Paulus.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4× kachní prsa bez kosti s kůží Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • snítku čerstvého rozmarýnu
  • 50 g krupicového cukru Belbake
  • 200 ml červeného vína Bordeaux
  • 5 g bramborového škrobu Belbake
  • 3× lžíce vody
  • 1 káv. lžič. octa
  • 200 g čerstvých vypeckovaných třešní
  • 1× cibule
  • 200 g kapusty
  • alobal
  • cedník

POSTUP

Kapustu nakrájíme na nudličky, krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.

Kachní prsa nakrojíme na kůži, aby se dobře vyškvařila, osolíme z obou stran a opepříme a posypeme lístky rozmarýnu pouze na straně masa. Pomalu pečeme na kůži tak, abychom ji vypekli do křupava. Vyškvařený tuk sléváme bokem do misky. Jakmile jsou křupavá otočíme je, stáhneme plamen, přiklopíme alobalem a necháme dojít.

Třesně rozpůlíme a vypeckujeme. Cukr v rozpáleném hrnci utavíme na karamel, opatrně podlijme vínem a svaříme na polovinu objemu. Zredukovaný základ zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě, ochutíme octem a vložíme do něj vypeckované třešně. Krátce pomalu vaříme.

Tip: Použít můžete i mražené třešně nebo višně. Před vařením je nechte při pokojové teplotě rozmrazit a šťávu z nich smíchejte s vínem.

V další pánvi rozehřejeme část vypečeného kachního sádla a orestujeme v něm na nudličky nakrájenou cibuli a po zarestování i spařenou kapustu. Ochutíme solí a pepřem.

Na talíř servírujeme porci kapusty s kachním prsem nakrájeným na plátky, dochutíme uvařenými třešněmi s omáčkou a ozdobíme větvičkou vypečeného rozmarýnu z přípravy masa.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU