Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Začneme přípravou nádivky. Nadrobno nakrájenou cibule orestujeme v pánvi na 2 lžících másla dosklovata. Housku nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, perníčky nakrájené na menší kousky, orestovanou cibuli a zamícháme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a opět promícháme. Necháme odstát.
Kachnu vykostíme, osolíme a naplníme nádivkou. Celou kachnu uzavřeme, otočíme, zpevníme alobalem, aby držela tvar, a takto připravenou přendáme do zapékací mísy. Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 1,5 hodiny, poté sundáme pokličku, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme (asi 30 minut).
Mezitím připravíme omáčku. Do rozehřátého hrnce nasypeme cukr, který necháme zkaramelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, portské víno a svaříme. Poté přilijeme kachní vývar a zredukujeme na polovinu původního množství. Nakonec zjemníme 2 lžícemi studeného másla.
Pomocí zesteru připravíme nudličky pomerančové kůry, které zblanšírujeme ve vroucí vodě – necháme jednou přejít varem a vycedíme.
Do sosírky vložíme zblanšírovanou pomerančovou kůru a nalijeme připravenou omáčku, kachnu naservírujeme na talíř a můžeme podávat.
Tip: Nevíte, jak vykostit kachnu nebo připravit kachní vývar? Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu, kde se vše naučíte. Více najdete zde.