Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pečená hovězí žebra s fazolemi, rajčaty a sušenými houbami

Hovězí žebra sice nejsou minutka, kterou byste měli hotovou za chvíli, ale delší příprava rozhodně stojí za to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na žebra s fazolemi, rajčaty a sušenými houbami, ve kterém vás naučí hovězí žebra správně očistit, naporcovat i uvařit předtím, než přijdou do trouby. Během toho si stihnete nejenom uklidit kuchyňskou linku, ale také připravit omáčku, do které kromě rajčat, fazolí a hub přijdou i chilli papričky nebo lahůdková cibulka. Na závěr stačí už jen vše společně upéct a podávat s čerstvě opečeným chlebem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g barevné fazole
  • 1,2 kg hovězí žebra
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × bobkový list Kania
  • 5 × kulička černý pepř Kania
  • 5 × kulička nové koření Kania
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • 2 × pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 100 ml červené suché víno
  • 1 × hrst sušené houby
  • 400 g loupaná rajčata Baresa
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × ciabatta
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g beraní rohy Freshona
  • hrnec
  • zapékací forma s víkem
  • grilovací pánev

POSTUP

Fazole namočíme přes noc.

Žebra očistíme, překrojíme na menší části, vložíme do hrnce s vodou a ochutíme solí, bobkovými listy, pepřem a novým kořením. 

Bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka, česnek nahrubo a pálivé papričky bez semínek najemno a vše orestujeme v hrnci s olejem. Přisypeme sladkou mletou papriku, chvíli restujeme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené sušené houby, rajčata z konzervy a trochu vývaru z žeber. Přidáme namočené a scezené fazole, osolíme, opepříme a ještě asi 5 minut povaříme. Předvařené fazole přendáme na plech nebo do zapékací mísy, nahoru položíme žebra, přikryjeme víkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 60 minut. 

V grilovací pánvi s olejem dokřupava opečeme krajíce ciabatty. 

Pečená žebra s fazolemi posypeme rozmarýnem, nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a podáváme s opečenou ciabattou a beraními rohy. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.