Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Máte po ruce hovězí žebra a chtěli byste si je připravit jinak než v troubě? Přesně pro takové případy má šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na hovězí polévku s čočkou. Na základ potřebujete právě žebra, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a koření, což jsou suroviny, ze kterých uvaříte výborný vývar. Dozvíte se i to, jak připravit čirý vývar a jak ho správně táhnout. Nakonec bude stačit už jen vařená čočka, rajčatový protlak a konzervovaná rajčata. Jakmile budete mít uvařené a obrané maso, můžete podávat skvělou polévku doslova za pár minut.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 758 kJ / 420 kcal
Bílkoviny
23,70 g
Tuky
23,50 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
28,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce s vlažnou vodou vložíme umytá žebra a vaříme. Postupně přidáváme polovinu očištěné zeleniny (mrkev, cibule, řapíky celeru) nakrájené na větší kusy. Ochutíme novým kořením a celým černým pepřem, bobkovými listy a solí. Vaříme 3 – 4 hodiny, dokud maso nezměkne.
Pokud chceme mít vývar čirý, polévka nesmí vřít.
02.Čočku uvaříme podle návodu na obalu do měkka.
03.Zbylou očištěnou zeleninu (mrkev, cibule, řapíky celeru, stroužky česneku) nakrájíme na malé kousky a restujeme v rozehřátém hrnci s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile je základ dozlatova opečený, přidáme lžíci rajčatového protlaku a krátce orestujeme. Potom přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a zalijeme scezeným hovězím vývarem. Přisypeme uvařenou čočku a chvíli povaříme.
04.Vývar přecedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme anebo natrháme na menší kousky.
05.Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, které zalijeme hovězí polévkou. Dozdobíme lístky listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT