Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce s vlažnou vodou vložíme umytá žebra a vaříme. Postupně přidáváme polovinu očištěné zeleniny (mrkev, cibule, řapíky celeru) nakrájené na větší kusy. Ochutíme novým kořením a celým černým pepřem, bobkovými listy a solí. Vaříme 3 – 4 hodiny, dokud maso nezměkne.
Tip: Pokud chceme mít vývar čirý, polévka nesmí vřít.
Čočku uvaříme podle návodu na obalu do měkka.
Zbylou očištěnou zeleninu (mrkev, cibule, řapíky celeru, stroužky česneku) nakrájíme na malé kousky a restujeme v rozehřátém hrnci s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile je základ dozlatova opečený, přidáme lžíci rajčatového protlaku a krátce orestujeme. Potom přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a zalijeme scezeným hovězím vývarem. Přisypeme uvařenou čočku a chvíli povaříme.
Vývar přecedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme anebo natrháme na menší kousky.
Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, které zalijeme hovězí polévkou. Dozdobíme lístky listové petržele.