Hovězí polévka s čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte po ruce hovězí žebra a chtěli byste si je připravit jinak než v troubě? Přesně pro takové případy má šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na hovězí polévku s čočkou. Na základ potřebujete právě žebra, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a koření, což jsou suroviny, ze kterých uvaříte výborný vývar. Dozvíte se i to, jak připravit čirý vývar a jak ho správně táhnout. Nakonec bude stačit už jen vařená čočka, rajčatový protlak a konzervovaná rajčata. Jakmile budete mít uvařené a obrané maso, můžete podávat skvělou polévku doslova za pár minut.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g hovězích žeber na polévku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × svazek mrkve
  • 2 × cibule
  • 1 × řapíkatý celer
  • nové koření Kania
  • celý černý pepř Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 150 g čočky Campo Largo
  • 3 × stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 425 ml pikantních rajčat v konzervě
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 758 kJ / 420 kcal

Bílkoviny

23,70 g

Tuky

23,50 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

28,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce s vlažnou vodou vložíme umytá žebra a vaříme. Postupně přidáváme polovinu očištěné zeleniny (mrkev, cibule, řapíky celeru) nakrájené na větší kusy. Ochutíme novým kořením a celým černým pepřem, bobkovými listy a solí. Vaříme 3 – 4 hodiny, dokud maso nezměkne.

Pokud chceme mít vývar čirý, polévka nesmí vřít.

02.Čočku uvaříme podle návodu na obalu do měkka.

03.Zbylou očištěnou zeleninu (mrkev, cibule, řapíky celeru, stroužky česneku) nakrájíme na malé kousky a restujeme v rozehřátém hrnci s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile je základ dozlatova opečený, přidáme lžíci rajčatového protlaku a krátce orestujeme. Potom přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a zalijeme scezeným hovězím vývarem. Přisypeme uvařenou čočku a chvíli povaříme.

04.Vývar přecedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme anebo natrháme na menší kousky.

05.Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, které zalijeme hovězí polévkou. Dozdobíme lístky listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo