Marcel Ihnačák
Doba přípravy4 hod.

Hovězí polévka s čočkou

Máte po ruce hovězí žebra a chtěli byste si je připravit jinak než v troubě? Přesně pro takové případy má šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na hovězí polévku s čočkou. Na základ potřebujete právě žebra, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a koření, což jsou suroviny, ze kterých uvaříte výborný vývar. Dozvíte se i to, jak připravit čirý vývar a jak ho správně táhnout. Nakonec bude stačit už jen vařená čočka, rajčatový protlak a konzervovaná rajčata. Jakmile budete mít uvařené a obrané maso, můžete podávat skvělou polévku doslova za pár minut.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g hovězích žeber na polévku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 svazek mrkve
  • 2 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • nové koření Kania
  • celý černý pepř Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 150 g čočky Campo Largo
  • 3 stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 polév. lž. rajčatového protlaku Kania
  • 425 ml pikantních rajčat v konzervě
  • čerstvá listová petržel
  • kovové sítko
  • velký hrnec

POSTUP

Do hrnce s vlažnou vodou vložíme umytá žebra a vaříme. Postupně přidáváme polovinu očištěné zeleniny (mrkev, cibule, řapíky celeru) nakrájené na větší kusy. Ochutíme novým kořením a celým černým pepřem, bobkovými listy a solí. Vaříme 3 – 4 hodiny, dokud maso nezměkne.

Tip: Pokud chceme mít vývar čirý, polévka nesmí vřít.

Čočku uvaříme podle návodu na obalu do měkka.

Zbylou očištěnou zeleninu (mrkev, cibule, řapíky celeru, stroužky česneku) nakrájíme na malé kousky a restujeme v rozehřátém hrnci s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile je základ dozlatova opečený, přidáme lžíci rajčatového protlaku a krátce orestujeme. Potom přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a zalijeme scezeným hovězím vývarem. Přisypeme uvařenou čočku a chvíli povaříme.

Vývar přecedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme anebo natrháme na menší kousky.

Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, které zalijeme hovězí polévkou. Dozdobíme lístky listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU