Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pavlova roláda

Abyste na oblíbený dezert Pavlova nemuseli chodit jenom do cukrárny, připravil šéfkuchař Roman Paulus video návod, díky kterému ho zvládnete i doma – tentokrát v podobě sladké rolády. Základem je spousta bílkového sněhu. Naučíte se, jak správně usušit bílkový plát i jak ho potom správně zarolovat, aby se nezačal lámat a drolit. Roládu můžete naplnit krémem z mascarpone a lesním ovocem. Samotné rolování pak není taková legrace jako u piškotové rolády, ale díky triku s pečicím papírem to určitě hravě zvládnete.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

na 2 rolády

  • 300 g bílků /asi 10 vajec/
  • 150 g krystalového cukru
  • 600 g moučkového cukru
  • 2 polév. lž. kukuřičného škrobu

Náplň

  • krém z maskarpone
  • 125 g malin (1 vanička)
  • 250 g borůvek (2 vaničky)
  • ragů z lesního ovoce
  • čerstvé jahody na ozdobu
  • máta nebo meduňka na ozdobu
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • cukrářská paleta

POSTUP

Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem minimálně 5 minut do tuha, poté pomalu a krátce vmícháme moučkový cukr promíchaný se škrobem a znovu krátce zašleháme.

Takto připravenou hmotu nanášíme na plech vystlaný pečicím papírem do podoby velkého plátu. Hmota vyjde asi na 2 plechy tedy 2 rolády.

Sušíme v troubě předehřáté na 80 °C 1,5 hodiny na program s horkovzduchem.

Usušený vychladlý plát potřeme krémem z mascarpone a naplníme ovocem. 

Tip: Jak připravit jednoduchý krém z mascarpone se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Počkáme asi 5 minut, aby základ navlhl, zarolujeme, nakrájíme a každou porci dozdobíme pomocí ragú z lesních plodů a ovoce. Podáváme ihned.

Tip: Jak připravit ovocné ragú se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU