Ovocné špízy s cizrnovo-kakaovou pomazánkou
Skutečně zdravá škola
Doba přípravy30 min.

Ovocné špízy s cizrnovo-kakaovou pomazánkou

Domácí lískooříšková pomazánka, která je navíc zdravá? Samozřejmě! Připravte si pomazánku z lískových oříšků a cizrny, která výborně chutná a je zároveň plná bílkovin. V kombinaci s celozrnným toustovým chlebem a libovolným ovocem z ní můžete navíc nachystat jednoduché ovocné špízy, které se skvěle uplatní jako chutná svačinka nebo barevné pohoštění na oslavě.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cizrnovo-kakaová pomazánka:

  • 150 g cizrna
  • 100 g lískové ořechy
  • 60 g kakao
  • 6 × lžíce javorový sirup
  • 200 ml mandlové mléko

Příloha:

  • 1 × jablko
  • 4 × plátek celozrnný toustový chléb
  • 100 g bílé (bezsemenné) hrozny
  • 100 g červené (bezsemenné) hrozny
  • 2 × bluma

POSTUP

Cizrnovo-kakaová pomazánka:

Cizrnu uvaříme dle návodu na obalu. Lískové ořechy opražíme v troubě nebo na sucho v pánvi. Necháme vychladnout a zbavíme slupky. 

Tip: Lískové ořechy můžete koupit už orestované a téměř bez hnědé slupky a ulehčit si tím práci.

Cizrnu nasypeme do výkonného mixéru a rozmixujeme s ořechy, kakaem, javorovým sirupem a mandlovým mlékem. Pomazánku necháme vychladit v lednici.

Tip: Na oslazení můžete použít i datlový sirup.

Příloha:

Cizrnovo-kakaoovu pomazánku natřeme na celozrnný toustový chléb, přikryjeme druhým plátkem pečiva a nakrájíme na kostičky (1 toust na 9 kostiček). 

Na špejli napichujeme různé druhy umytého a na kousky nakrájeného ovoce, které prokládáme kostičkami namazaného toustu. Ideálně použijeme sezónní ovoce.

Tip: Místo cizrnovo-kakaové pomazánky můžete použít jakékoliv oříškové máslo smíchané s medem a dochucené skořicí či kakaem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 542 kcal, 17 g bílkovin, 60 g sacharidů, 23 g tuků, 13 g vlákniny.

Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.