Mini chlebíčky s pomazánkou z červené čočky
Skutečně zdravá škola
Doba přípravy30 min.

Mini chlebíčky s pomazánkou z červené čočky

Rychlá chuťovka ke sledování televize, vyvážená svačina do školy, ale také efektní občerstvení na libovolnou oslavu! Tyto zdravé chlebíčky s čočkovou pomazánkou poslouží při mnoha příležitostech. Pomazánku navíc připravíte jednoduše ze dvou základních surovin – čočky a cibule – a několika dochucovadel. A pokud zrovna na čočku nemáte chuť, výborně poslouží i libovolná jiná luštěnina, například fazole nebo cizrna.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čočková pomazánka:

  • 200 g červené čočky
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 × cibule
  • sůl
  • 1 × lžíce umeocet

Příloha:

  • 2 × kornbageta se semínky (případně žitná/bezlepková)
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 1 × středně velká mrkev
  • 1 × mix listových salátů
  • 1 × snítka listová petržel

POSTUP

Čočková pomazánka:

Červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut doměkka. Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli a osolíme. Orestovanou cibuli přidáme k uvařené čočce a rozmixujeme dohladka. Dochutíme lžící umeocta. 

Příloha:

Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme čočkovou pomazánkou a ozdobíme nakrájenou zeleninou a petrželkou.

Podáváme se zbylou zeleninou a salátem.

Tip: Místo čočkové pomazánky můžete použít některý z ochucených cizrnových hummusů nebo podle stejného receptu vyrobit pomazánku z jiné luštěniny. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 398 kcal, 21 g bílkovin, 54 g sacharidů, 7 g tuků, 18 g vlákniny.

Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.