Čočková pomazánka:
Červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut doměkka. Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli a osolíme. Orestovanou cibuli přidáme k uvařené čočce a rozmixujeme dohladka. Dochutíme lžící umeocta.
Příloha:
Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme čočkovou pomazánkou a ozdobíme nakrájenou zeleninou a petrželkou.
Podáváme se zbylou zeleninou a salátem.
Tip: Místo čočkové pomazánky můžete použít některý z ochucených cizrnových hummusů nebo podle stejného receptu vyrobit pomazánku z jiné luštěniny.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 398 kcal, 21 g bílkovin, 54 g sacharidů, 7 g tuků, 18 g vlákniny.
Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.