V míse smícháme polotučný tvaroh, zakysanou smetanu a osladíme lžící medu.
Tip: Pro veganskou variantu místo tvarohu a smetany použijte kokosovou smetanu. Tu už není třeba doslazovat.
Umyté ovoce nakrájíme na kousky velikosti sousta.
Do sklenic střídavě vrstvíme čokoládového müsli, tvarohový krém a připravené sezónní ovoce.
Tip: Jak připravit domácí křupavé banánovo-čokoládové müsli zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Jako poslední vrstvu naneseme tvarohový krém a ozdobíme trochou ovoce.
Tip: Nakonec můžete svačinu jemně posypat kakaem, nastrouhanou hořkou čokoládou nebo skořicí.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 324 kcal, 12 g bílkovin, 37 g sacharidů, 14 g tuků.
Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.