Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Domácí křupavé banánovo-čokoládové müsli

Müsli si můžete koupit v obchodě ve spoustě variantách a příchutí. Když si ho ale připravíte domácí, třeba se svými dětmi, bude vám chutnat o poznání víc! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na jednoduché müsli s banánem, kakaem a ovesnými vločkami (ty můžete použít i bezlepkové, pokud je preferujete). Výslednou směs stačí jen opéct v pánvi na kokosovém oleji a můžete podávat – buď jen tak na zobání nebo s jogurtem či mlékem jako výbornou snídani.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × banán
  • 2 × lžíce kakao
  • 2 × lžíce javorový sirup
  • 160 g celozrnné ovesné vločky
  • 3 × lžíce kokosový olej

POSTUP

Zralé banány rozmačkáme vidličkou a kaši ochutíme kakaem a javorovým sirupem. Následně přidáme ovesné vločky a dobře promícháme. 

Směs orestujeme v pánvi s rozehřátým kokosovým olejem do křupava. 

Podáváme v misce zalité mlékem či s jogurtem. Hodí se však i jako posypka snídaňových kaší, rychlá svačina na cesty nebo sladké chroupání k filmu.

Tip: Mísu, ve které jste suroviny míchali, hned nevymývejte. Nalijte do ní nejprve (rostlinné) mléko, pořádně zamíchejte a získáte chutný nápoj.

Orientační nutriční hodnoty (1 porcí): 284 kcal, 6 g bílkovin, 39 g sacharidů, 10 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.