Roman Paulus

Ořechové máslo z restovaných kešu

Máte rádi kešu? Kdo by neměl! Šéfkuchař Roman Paulus připravil právě z těchto ořechů výborné ořechové máslo, na které vám budou stačit pouze dvě suroviny – restované kešu oříšky a trocha kokosového oleje. Pak si vystačíte už jen s mixérem. Na výsledku si můžete pochutnat jen tak, když si máslo namažete na čerstvý chléb, ale také se skvěle hodí do všemožných dezertů, zmrzlin, do ovesné kaše ale i třeba do zeleninových krémů.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 450 g nesolených kešu ořechů
  • 4 polév. lž. kokosového oleje
  • pánev
  • kuchyňský mixér
  • uzavíratelná sklenice

POSTUP



Ořechy nejprve orestujeme v pánvi bez oleje, nebo v rozpálené troubě na plechu. Následně ještě teplé rozmixujeme na drobenku. Teprve poté přidáme kokosový olej a rozsekáme na pastu. Máslo přendáme do čisté uzavíratelné sklenice a uskladníme v lednici.

K čemu použít kešu máslo?

Čerstvé a ještě teplé je výborné na tmavém chlebu ke svačině. Studenou ořechovou pastu ale využijete i do polévek, na pečení dezertů ale i do ranní kaše k snídani.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU